Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

IBK Vänersborg var nära att sänka topplaget Mullsjö. (Arkivbild) Bild: Jörgen Björme
IBK Vänersborg var nära att sänka topplaget Mullsjö. (Arkivbild) Bild: Jörgen Björme

På väg mot storskräll – tappade allt i slutminuterna

IBK Vänersborg var på väg att överraska rejält mot topplaget Mullsjö och ta sin första seger efter ordinarie matchtid den här säsongen, men ödesdigra minuter på slutet gjorde att laget fortfarande får vänta på första fullträffen.

IBK-damerna slåss med Lidköping i botten av division 1 och har bara lyckats ta två poäng den här säsongen i en seger som kom efter förlängning.

Men den här gången var det riktigt nära att det skulle smälla till ordentligt för första gången.

Laget tog emot toppgänget Mullsjö och var rejäla underdogs, men i en målsnål tillställning var det ändå Vänersborg som kunde koppla greppet.

14 minuter och 23 sekunder in i den första perioden var det nämligen IBK som tog ledningen efter att Tilda Emvin prickat rätt.

Avgjordes i powerplay

Emvins 1–0-mål skulle sedan stå sig väldigt länge och såg ut att kunna bli matchens enda fullträff, men Mullsjö slåss om seriesegern och vägrade ge sig.

Med lite mer än fem miunter kvar av den tredje perioden kom kvitteringen och när IBK drog på sig en ödesdiger utvisning två minuter senare kom nästa bakslag. Med mindre än tre minuter kvar kom Mullsjös 2–1-mål som fastskrev slutresultatet i matchen.

Vänersborg får nu jaga vidare efter första fulltidssegern och möter Alingsås på bortaplan i nästa omgång.