Devin Martinsson gjorde ett mål och en assist i IBK:s förlustmatch mot Alingsås. Bild: Johanna Josephsson

På väg mot skräll – då tappade Vänersborg matchen

IBK Vänersborg hade en tvåmålsledning tidigt i den andra perioden i det tuffa bortamötet med IBK Alingsås, men det hjälpte inte.
Sex raka baklängesmål senare var matchen över.

|

Det är bara ett lag som lyckats besegra IBK Alingsås efter full tid den här säsongen, trots att tio stycken gjort ett försök. IBK Vänersborg är det senaste i raden och en bra bit in i matchen såg det faktiskt ut som att en skräll var på gång.

Det var nämligen gästande Vänersborg som fick den bästa starten och det tack vare Alexander Lindahl och Devin Martinsson som turades om att assistera den andra till en fullträff.

2–0 där, men hemmalaget skulle hinna med en sen reducering innan den första perioden var över.

IBK Vänersborg skulle dock få en fin inledning även på mittakten och dryga fem minuter in i just den satt 3–1 genom Carl Thorin.

Men här tog det stopp.

IBK Alingsås varvade upp och fick också ordentlig fart på målskyttet. Topplaget vände tvåmålsunderläget till ledning innan den andra perioden var över och i den tredje perioden stängdes tillställningen.

IBK Vänersborgs 3–1-ledning förvandlades slutligen till förlust med siffrorna 3–7.

Närmast väntar nu en väldigt viktig match för IBK när laget ställs mot Varla på bortaplan. Just nu ligger Vänersborg nia i tabellen, placeringen ovanför det negativa strecket. Närmast framför sig, på bättre målskillnad, befinner sig just Varla.

Den matchen spelas den 1 december.

IBK Alingsås – IBK Vänersborg 7–3 (1–2, 3–1, 3–0)

Division 1 Västra Götaland

Målen, IBK: 0–1 Devin Martinsson (4.10), 0–2 Alexander Lindahl (17.42), 1–3 Carl Thorin (24.52).