Världsrekordinnehavaren i maraton, Kelvin Kiptum. Arkivbild.
Världsrekordinnehavaren i maraton, Kelvin Kiptum. Arkivbild. Bild: Alberto Pezzali/AP/TT

Pappan kräver utredning efter dödskraschen

Världsrekordhållaren i maraton, 24-årige kenyanen Kelvin Kiptum, avled i en bilolycka. Nu kräver hans pappa att kenyansk polis utreder händelsen.

ANNONS

Kiptum satte världsrekordet, 2.00.35, i Chicagos maraton i oktober förra året. Natten till måndag kom beskedet att stjärnan dött i en bilolycka tillsammans med sin tränare Gervais Hakizimana.

Enligt kenyanska medier tappade Kiptum kontroll över sin bil på väg tillbaka från en träning, körde av vägen och kraschade in i ett träd.

Nu kräver Kiptums pappa Samson Cheruiyot en utredning av omständigheterna kring sonens död. Det berättar han för den lokala tv-kanalen Citizen TV enligt The Times.

Anledningen är ett ovälkommet besök till Kiptums hus för en vecka sedan, när en grupp män letade efter stjärnan.

– Det var folk som kom hem till honom för några dagar sedan och letade efter honom, men de vägrade identifiera sig. De sade att de ville träffa honom och nu när detta har hänt så undrar jag vad de ville då, säger han enligt The Times.

ANNONS
Kevin Kiptums kraschade bil.
Kevin Kiptums kraschade bil. Bild: AP/TT
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS