Patrick Ekwall åker Alliansloppet för att samla in pengar till Bröstcancerfonden.
Patrick Ekwall åker Alliansloppet för att samla in pengar till Bröstcancerfonden. Bild: ERIK SIMANDER

Patrick Ekwall inför Alliansloppet: ”Jag är livrädd”

Han hade aldrig någonsin åkt skidor i någon form fram till det här, men nu ska TV-profilen Patrick Ekwall ta sig an Alliansloppet – med skräckblandad förtjusning.
– Jag hoppas kameramännen har löst övertid, säger Ekwall.

ANNONS

Det har gått att följa hans resa tillsammans med coachen Catharina Henriksson i förberedelserna inför det han nu ska ta sig an, men faktum är att Patrick Ekwall nog gärna sett att han fått några veckor till på sig.

När TTELA får en pratstund med TV-profilen bara dygnen innan han kommer stå på startlinjen vid Hansenplatsen för att ge sig iväg i Alliansloppet är det med en viss oro inför vad som komma skall.

– Jag är livrädd. Det är ungefär så det känns. Jag kan ju inte åka egentligen, men nu har jag ju bestämt mig för att göra det här och då får man kasta sig ut på det djupa helt enkelt, säger Ekwall och fortsätter:

ANNONS

– Jag tycker fortfarande att det är otäckt. Jag har ju åkt en del med tjejen som jag tränar med och lite bland galna cyklister i Stockholm, men jag har inte åkt bland massa andra och det är jag lite rädd för, säger han.

”Som en amerikansk fotbollsspelare”

Han landar i Trollhättan under fredagen och kommer då direkt från en TV-inspelning utanför Stockholm. Det kan bli en sista liten runda på rullskidorna under eftermiddagen innan det är dags för allvaret på lördag morgon.

– Jag tror att det kommer bli häftigt. Jag är bara rädd att folk kommer skratta åt mig för jag ser ju ut som en amerikansk fotbollsspelare med armbågsskydd och knäskydd för att inte slå ihjäl mig, men jag ser ju såklart fram emot det till viss del. Jag gillar utmaningar, men jag hade förhoppningar om att det skulle vara lite lättare och att jag skulle vara lite bättre på det, säger han.

Du ska ju ha ett kamerateam med dig hela vägen, hur tänker du kring det?

– Jag hoppas de har löst övertid för om de ska vara med hela tiden så kommer det ta tid. Jag startar 8.00, men har inte en aning om när jag kommer komma i mål. Nej, men jag tycker inte det är så konstigt ändå. Jag gör ju det här av en anledning så då är det ju bra att det blir uppmärksammat, säger Ekwall.

ANNONS

Ja, det är av en anledning han ska anta den här utmaningen.

Åker för cancerforskning

Patrick Ekwalls resa genom Alliansloppet görs i samarbete med Bröstcancerförbundet och för att samla in pengar till cancerforskningen. Hans fru, Hannah Ekwall, gick bort i februari förra året efter att ha drabbats av just bröstcancer och nu vill Patrick göra vad han kan för att hjälpa till med visionen att ingen kvinna eller familj ska drabbas av samma sak.

– Det känns fantastiskt fint att jag kan göra det här, och även annat, för Bröstcancerförbundet och i grunden för Hannah. Någonstans vet jag att hon skulle gilla att jag gjorde det här för att dra in så mycket pengar som möjligt för att hjälpa andra. Det känns bara fint och härligt. Det är en drivkraft som jag är övertygad kommer hjälpa mig genom den här vägen om jag åker ett, två eller...

Han stannar lite och fortsätter sedan:

– Jag tror inte jag kommer åka tre varv. De kan ju inte spärra av Trollhättan hela kvällen, säger Patrick Ekwall.

LÄS MER:Följ Patrick Ekwalls resa mot Alliansloppet

LÄS MER:Ekwall tar hjälp av expert inför Alliansloppet

LÄS MER:Det närmar sig för Patrick Ekwall

ANNONS