Hanna Öberg vinnare i Holmenkollen.
Hanna Öberg vinnare i Holmenkollen. Bild: Javad Parsa NTB/TT.

Perfekt avslutning för Öberg – vann i Holmenkollen

Det blev en perfekt säsongsavslutning för Hanna Öberg.
Den svenska skidskyttestjärnan var överlägsen i söndagens masstart i Holmenkollen.
– Det var en tuff tävling, säger Öberg i SVT.

ANNONS
|

Öberg hade loppet under kontroll. Svenskan tog en stor ledning när hon imponerade på skjutvallen. 27-åringen, som sköt fullt i första, andra och tredje skyttet, kunde trots en bom i sista säkra segern, Sveriges elfte den här säsongen.

– Det var väldigt kul att få börja med en nolla. Jag fick en bra resa i dag. Vi hade fina skidor. Det känns nästan som att det var lättare på skjutvallen när det var så mycket dimma, säger Öberg.

Norskan Marte Olsbu Røiseland och fransyskan Anaïs Chevalier-Bouchet slutade tvåa respektive trea. Duon meddelade i veckan att de avslutar sina skidskyttekarriärer efter säsongen.

ANNONS

Till start kom tre svenskor: Hanna Öberg, Anna Magnusson och Mona Brorsson. Egentligen skulle det har varit fem, men med ett par timmar till startskottet tvingades Linn Persson och Elvira Öberg kasta in handduken. För Persson handlar det om en skada och Öberg är helt enkelt inte i form.

Anna Magnusson, som slutade trea i lördagens sprint, fick nöja sig med en niondeplats. Mona Brorsson blev tia.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS