Petter Northug tävlar i Trollhättan

Petter Northug kommer till Trollhättan igen. Den före detta skidstjärnan kommer åka Alliansloppet den 27 augusti – och har adresserat att det blir en comeback.
– Det är tre långlopp och det är det jag tränar för, säger Northug till VG.

ANNONS

Petter Northug har åkt Alliansloppet flera gånger tidigare och nu står det klart att det blir ytterligare en gång. När årets upplaga av Alliansloppet ska avgöras den 27 augusti kommer norrmannen återigen stå på startlinjen.

För drygt fyra år sedan la Petter Northug, som är en av de största inom längdskidåkning, ner sin elitsatsning. Men i dagarna meddelade Petter Northug att han återupptar elitsatsningen igen, den här gången på Ski Classics. I den satsningen blir Alliansloppet tillsammans med Klarälvsloppet och ett lopp i Trondheim en del av uppladdningen under rullskidsäsongen.

– Det är tre långlopp och det är det jag tränar för. Jag tränar stakning, längre distanser och jag försöker träna så specifikt som möjligt, säger Northug till VG.

ANNONS

Att Northug ställer upp i Ski Classics gör också att han är aktuell för Vasaloppet, vilket årets vinnare Andreas Nygaard verkligen hoppas på.

– Petter Northug är nog så länge jag levt den största idrottsmannen i Norge sett till media. Det säger sig självt. Hans bidrag kommer att vara enbart positivt för Ski Classics, säger han.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS