Polisen anmäler IFK Malmö

ANNONS

IFK Malmö firade avancemang till division 1 - men nu kan glädjen grumlas. Föreningen polisanmäls för brott mot ordningslagen, skriver Sydsvenskan.

Den forna allsvenska fotbollsklubben vann den avgörande matchen i herrarnas division 2 mot Varbergs GIF i söndags med 2-1. På läktarna på Malmö stadion fanns närmare 300 personer.

Nu kommer polisen i Malmö att upprätta en anmälan efter att ha sett publikbilder via media.

– Klubbarna i superettan och allsvenskan har tagit ett enormt ansvar. Allt beröm till dem. Därför är det tråkigt om en klubb valt att strunta i bestämmelserna. Och därför är det viktigt att polisen agerar, det tror jag alla förväntar sig, säger polischef Mats Karlsson, ansvarig för fotbollen i Region Syd, till Sydsvenskan.

ANNONS

IF Malmös ordförande Torbjörn Karlsson erkänner för tidningen:

– Vi har misslyckats med vår uppgift.

Den som anordnar en tillställning som bryter mot coronareglerna kan dömas till böter eller fängelse i upp till ett halvår.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS