Premiärsuccé i världscupen för talangen

ANNONS

Ebba Årsjö är ett av Sveriges stora medaljhopp inför Paralympics i Peking nästa år. När världscupsäsongen inleddes i schweiziska Veysonnaz vann 20-åringen storslalomtävlingen.

– Det känns bra. Vi körde Europacup i går och då vann jag också. En bra inledning med fyra stabila åk, och det händer inte alltid för mig, säger hon till SVT Sport.

Årsjö slog bland andra åttafaldiga Paralympicsvinnaren Marie Bochet, som kom trea. Fransyskan har dominerat sporten de senaste åren.

– Jag har förstått att Marie Bochet har vunnit och allt och dominerat. Jag tror det är lite av en chock för henne, men jag tycker bara det är kul. Jag tänker inte så mycket på att hon har varit den bästa, säger Årsjö.

ANNONS

Hon är född med en muskelnedsättning i högra benet, men bytte inte till parasport förrän 2019.

Ola Palmström/TT

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS