Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Erik Ljungberg hade som vanligt Kim Gustavsson (i mitten) i högerstolen, och det slutade med en andraplats i klassen i skånska Anderslöv. Till höger teamets mekaniker Johan Johansson. Bild: Ulf Thuresson
Erik Ljungberg hade som vanligt Kim Gustavsson (i mitten) i högerstolen, och det slutade med en andraplats i klassen i skånska Anderslöv. Till höger teamets mekaniker Johan Johansson. Bild: Ulf Thuresson

Rallyessen från Vänersnäs trivdes på skånska gruset

Årets första grusrally i Anderslöv blev så tätt och jämnt som man på förhand kunde ana.
I klassen C grupp F låg Mattias Holm länge tvåa, och när han fick kasta in handduken övertog Erik Ljungberg den positionen.
För Teamet TJM slutade det med en 14:e plats i premiären i banracing på Ring Knutstorp efter dramatik.

120 förare hade samlats i skånska Anderslöv för att äntligen få tävla på grus igen.

Årjängs PG Andersson är man van att se i fyrhjulsdrivna bilar, men här startade han i en tvåhjulsdriven Volvo 240. Trots det var det inget problem för honom att vinna, och han underströk att han är en av de bästa i Sverige i rally.

Mattias Holm/Isac Nordström, SMK Trollhättan, startade optimistiskt i den 15 ekipage stora klassen C grupp F.

Efter två sträckor ledde de klassen, men sedan började växellådan krångla.

– På den tredje sträckan gick treans växel sönder, men vi körde vidare och kunde hålla andraplatsen fram till sträcka sex. Där gick även tvåans växel bort, och det gick inte köra på bara ettan och fyran, så vi fick bryta.

Bakom dem lurade motoressen från Vänersnäs, Erik Ljungberg/Kim Gustavsson, som övertog andraplatsen i klassen:

– Det var ganska odramatiskt nästan hela rallyt, fram till sista sträckan. Där började bilen "bluddra" och då satsade vi försiktigt för att komma i mål.

Det lyckades de med och bärgade andraplatsen.

– Vi är jättenöjda och det var kul att tävla igen, det var länge sedan.

För Tommy Karlsson, SMK Trollhättan, slutade rallyt lite för tidigt. Tommy läste noter år Rune Karlsson och när motorn gick sönder på den femte sträckan var det bara att bryta.

Rolig start för TJM

På Ring Knutstorp var det på lördagen premiär i serien Race4fun, och för teamet TJM från SMK Trollhättan, började det bra.

I tio minuter var man till och med i ledningen.

– Det var några hårdsatsande lag som gick förbi, och där visste vi att vi inte hade någon chans, berättar Tomi Juntunen, en av förarna.

Det gäller att köra så många varv som möjligt under åtta timmar, och efter två timmar låg man trea.

– Då gick ett lager sönder i drivknuten, vi fick ta in bilen och byta drivaxel.

Väl ute på banan ingen hade de tappat 20 varv, och kom ut som 27:a. De började sakta klättra uppåt i resultatlistan, och när regnet kom i slutet blev det ännu bättre.

– Golfen går bra då, och vi kunde ta ytterligare placeringar, och slutade som 14:e bil. Vi är nöjda, resten av racet gick bilen bra och vi känner att vi hänger med.

I TJM kör även Johan Wickelgren och Micke Juntunen.

Nästa deltävling är om tre veckor på Mantorp Park.