Pekar ut vägen mot final? Sergio Ramos är tillbaka i Real Madrid inför Champions League-semifinalreturen mot Chelsea. Arkivbild.
Pekar ut vägen mot final? Sergio Ramos är tillbaka i Real Madrid inför Champions League-semifinalreturen mot Chelsea. Arkivbild. Bild: Bernat Armangue/AP/TT

Ramos tillbaka till returen: "Tror han spelar"

Här är Real Madrids glädjebesked. Mittbacksstjärnan och lagkaptenen Sergio Ramos är tillbaka till semifinalreturen i Champions League mot Chelsea.
– Jag tror att han startar, säger Chelseatränaren Thomas Tuchel.

ANNONS

En mindre knäoperation, ett par andra skador och smittad av covid-19. Nej, 35-årige Sergio Ramos har inte haft någon rolig vår – och har bara startat i två av Real Madrids senaste 22 tävlingsmatcher.

Men till onsdagens semifinalretur mot Chelsea i Champions League är "Los Blancos" härförare och klubbikon alltså tillbaka. Ramos finns med i den trupp till matchen som Real Madrid har presenterat på sin webbplats.

Huruvida mittbacksstjärnan kliver ut från start på Stamford Bridge, där hans Real Madrid har 1–1 från förra veckans hemmamöte, är emellertid oklart.

"Innebär stor skillnad"

Chelseatränaren Thomas Tuchel tror dock att Ramos, som har vunnit fyra CL-titlar – 2014, 2016, 2017, 2018 – med Real, finns med i tränarkollegan Zinedine Zidanes startelva.

ANNONS

– Om Ramos kommer spela? Det är en svår fråga, för jag vet helt enkelt inte. Om det innebär en skillnad? Ja, stor skillnad. Det är lagkaptenen för det mest framgångsrika laget de senaste åren. Vi kan inte tappa fokus på grund av det här. Jag tror att han kommer starta och vi måste vara förberedda på det, säger Tuchel på en presskonferens.

– Han är med oss och det innebär att han är redo att spela. Det är viktigt för oss att ha vår ledare och kapten, säger Zinedine Zidane på en presskonferens.

Ramos närvaro blir om möjligt än viktigare av det faktum att mittbackskollegan Raphaël Varane missar returen på grund av en skada. Sedan tidigare var det dock klart att Real Madrid kan räkna med vänsterbacken Marcelo. 32-åringen var inkallad som valarbetare inför regionvalet i Madrid, men fick klartecken att lämna vallokalen några timmar innan Real Madrid flög till London på måndagen.

Ytterbacken Dani Carvajal och yttern Lucas Vázquez är emellertid båda på skadelistan, och på det stora hela har Real Madrid varit rejält plågat av skador under den här säsongen.

Trots det kan klubben alltså nå sin femte final på åtta år.

– Vi har haft många svårigheter, men man måste lyfta på hatten för det här laget, säger Zidane.

ANNONS

I Chelsea saknas endast tidigare Real Madrid-mittfältaren Mateo Kovacic.

"Har förtjänat det"

Om Real Madrid har haft stor framgång i turneringen såväl de senaste åren som historiskt (13 titlar i Champions League/Europacupen är klart flest genom tiderna) kan Chelsea nå sin blott tredje final någonsin, och den första sedan Londonklubben blev mästare 2012.

– Det viktigaste vi måste tänka på är att vi ska lita på oss själva och att vi har förtjänat rätten att vara i semifinal, säger Thomas Tuchel.

Fredrik Shayn Scherman/TT

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS