Regeringens besked: Gymnasieungdomar får idrotta igen

Nu får även gymnasieungdomar idrotta igen. Det meddelade regeringen under torsdagens pressträff.
– Verksamheter för barn och unga födda 2002 och senare bör fortgå i så stor utsträckning som möjligt, säger Amanda Lind (MP), minister med ansvar för idrottsfrågorna.

ANNONS
|

Ungdomars möjlighet att idrotta har varit en stor fråga under den rådande pandemin. Under delar av vintern var alla kommunala inomhusidrottsanläggningarna helt stängda i TTELA:s bevakningskommuner.

Det ändrades i slutet av januari, men bara för ungdomar födda 2005 eller senare.

Under torsdagens presskonferens kom besked om ytterligare lättnader: Gymnasieungdomar ska få idrotta, därmed höjs åldersgränsen till barn födda 2002 eller senare.

Detta under förutsättningar att föreskriften om allmänna råd kan följas.

– Verksamheter för barn och unga födda 2002 och senare bör fortgå i så stor utsträckning som möjligt, säger kultur- och demokratiminister, samt minister med ansvar för idrottsfrågorna, Amanda Lind (MP) under pressträffen.

ANNONS

Hon fortsätter:

– Lokaler och anläggningar bör således hållas öppna för idrotts- och fritidsaktiviteter, även för unga i gymnasieåldern. Precis som för de yngre barnen.

Amanda Lind skickade även med en uppmaning under presskonferensen.

– Nu behöver vi alla ta ansvar inte bara för att minska smittspridningen. Utan också för att minska de negativa hälsoeffekterna för barn och unga.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS