Fridolina Rolfö. Arkivbild.
Fridolina Rolfö. Arkivbild. Bild: Adam Ihse / TT

Rolfö avgjorde för Barcelona: "Skönt"

Fridolina Rolfö gjorde sitt första Champions League-mål för Barcelona när hon satte det avgörande 1–0-målet i 2–0-segern borta mot danska Køge.

Den svenska landslagsanfallaren, som för drygt en månad sedan gjorde mål i ligaspelet, startade för det spanska storlaget, gjorde mål i den 62:a matchminuten – assisterade av nederländskan Lieke Martens – och byttes ut nio minuter senare.

"Skönt att få göra mål och kul att få spela i en central forwardroll. Det var ett av mina enklare mål. Ett bra förarbete av Lieke", skriver Rolfö i ett sms till TV4:s Fotbollskanalen.

Från bänken kunde Rolfö se Jennifer Hermoso punktera matchen från straffpunkten på tilläggstid i andra halvlek.

"Barça" leder grupp C med maximala sex poäng på två matcher. Nya tvåa i gruppen är Arsenal, som tränas av svenske Jonas Eidevall. Londonlaget besegrade tyska Hoffenheim med 4–0 på hemmaplan. Både Arsenal och Hoffenheim har tre poäng medan jumbon Køge ännu står på noll.