Fridolina Rolfö.
Fridolina Rolfö.

Rolfös varning kvarstår – stängs av i semin

Sverige valde att överklaga Fridolina Rolfös gula kort mot Tyskland i kvartsfinalen. Men varningen kvarstår och Rolfö är därmed avstängd i onsdagens VM-semifinal mot Nederländerna. "Fifa har nu, som väntat, meddelat att de inte kommer ta upp frågan", säger landslagschef Marika Domanski Lyfors i ett uttalande via Svenska fotbollförbundet.

ANNONS
|

Det var blandade känslor för Fridolina Rolfö efter Sveriges kvartsfinalseger mot Tyskland. Stor glädje, för att semifinalen var säkrad. Stor besvikelse, för att hon inte kommer att få spela den.

Det gula kortet, efter en duell med Lina Magull i den 55:e minuten, var hennes andra i VM. Därmed stängs hon av mot Nederländerna på onsdag.

Direkt efter matchen sade Rolfö att hon inte tyckte att det var en varning, och att hon ville se över om det gick att överklaga beslutet.

Tidigt på söndagsmorgonen gjorde Sverige just det.

ANNONS

Någon tro att avstängningen skulle rivas upp, hade inte landslagschef Marika Domanski Lyfors, men det var en viktig principsak.

Beslutet kom under söndagskvällen: Varningen kvarstår och Rolfö är avstängd i semifinalen.

"Det står ganska tydligt i reglerna att man inte kan protestera mot domarens beslut på planen. Men vi kände att finns det så bara en liten, liten, chans att de tittar på det ville vi i alla fall testa. Men Fifa har nu, som väntat, meddelat att de inte kommer ta upp frågan", säger hon.

Parigné, TT:s utsända

ANNONS