Casper Ruud, klar för semifinal i Franska mästerskapen.
Casper Ruud, klar för semifinal i Franska mästerskapen. Bild: Jean-Francois Badias/AP/TT

Ruud överlägsen – klar för semifinal

Drömstarten gav Casper Ruud ett tydligt övertag. Ett grepp som norrmannen aldrig släppte taget om. Efter 3–1 mot dansken Holger Rune är han klar för semifinal i Franska mästerskapen.

ANNONS

Först set varade inte ens i 30 minuter och gav en smakstart med 6–1.

Sedan fortsatte norrmannen Casper Ruud att stundtals dominera mot dansken Holger Rune.

Till slut blev det 6–1, 6–2, 3–6, 6–3.

– Jag känner mig lättad. Jag kom till matchen och försökte spela utan press men det är svårt, det är en stor match. Jag hade turen att han hade två tuffa set, gjorde många misstag och jag fick många gratispoäng, säger Ruud i segerintervjun.

Annat var det i fjolårets kvartsfinal. Då bjöd de på en bitvis irriterad tennisduell som följdes av en het ordväxling.

"Kan visa respekt"

Ruud, som även då vann med 3–1, sade att Rune skrek och gapade under matchen och inte tackade för matchen ordentligt.

ANNONS

– Jag tycker att man kan visa lite respekt mot motståndaren. Det han visade i dag är i min värld inte så stor respekt, sade Ruud till bland annat den norska tidningen VG.

Rune tyckte å sin sida att Ruud inte visade respekt när han i omklädningsrummet gick fram till dansken och skrek rakt upp i ansiktet på honom.

– Jag tänkte bara, vad fan gör du? Så här gör man inte. Du kan fira segern hur mycket som helst på banan, det gör jag själv när jag vinner, sade Rune till danska Ekstra-Bladet.

Någon irritation mellan spelarna märktes inte den här gången när Casper Ruud, som var i final i fjol, säkrade fortsatt spel i turneringen.

I semifinalen väntar tysken Alexander Zverev.

"Svåraste året"

Tysken som är tillbaka i semifinal – för tredje gången i rad – efter fotskadan i semifinalmötet med Rafael Nadal i fjol.

Efter att ha trampat snett tvingades han lämna grusplanen i rullstol och med tårar i ögonen.

Tre ligament i fotleden slets av, vilket krävde operation och lång rehabilitering. Efter vissa bakslag är tysken sedan några månader tillbaka och klättrar på ATP:s världsrankning.

Nu är 26-åringen, tidigare världstvåa och numera 27:a, även tillbaka i semifinal efter 3–1 mot argentinaren Tomás Martín Etcheverry.

ANNONS

– Det var det svåraste året i mitt liv. Jag älskar tennis, sporten och matcherna men det försvann för mig för ett år sedan, säger han i segerintervjun.

– Jag är så glad över att vara tillbaka på den här scenen. Jag är glad över att få en ny chans att spela om en plats i finalen.

I den andra semifinalen möts Novak Djokovic, Serbien, och spanjoren Carlos Alcaraz.

Alexander Zverev.
Alexander Zverev. Bild: Jean-Francois Badias/AP/TT
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS