Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Så ska de svenska spelarna hålla huvudet kallt

Vinna eller försvinna är det som gäller för Mexiko. Då blir det extra viktigt att hålla huvudet kallt för de svenska spelarna. – Vi ska fokusera på rätt saker, säger Janne Andersson.

Det har hettat till en hel del i VM sedan den sista gruppspelsomgången drog igång och matcherna började gälla vinna eller försvinna. Något som de svenska spelarna kommer att drabbas av under onsdagen då seger är det enda som räknas mot Mexiko.– Vi har inte pratat om det ännu men det är viktigt att hålla huvudet kallt. I idrott så ställs allt på sin spets när det ska avgöra och det kommer vara mycket energi och laddning men vi ska fokusera på rätt saker och inte tappa energi på fel ställen, säger Janne Andersson och fortsätter.– Vi har inte tänkt på det på det sättet mer än att det är bra att man inte drar på sig massa onödiga grejer. Vi ska ha fokus på det vi ska göra och göra så bra som möjligt. Jag tycker vi gör det väldigt bra och har bra disciplin på planen.

Apropå hålla huvudet kallt, det var inte så lätt mot Tyskland va?

– Den här frågan tar jag med glädje!

– Hade jag inte reagerat där så hade jag varit känslomässigt stendöd och det är jag inte. Det tyskarna sysslade med var direkt hån och har inget med fotboll att göra. Men på plan ska det vara passion och känslor men inte osportsligt beteende mot motståndarna.

Andreas Granqvist, hur reagerade du?

– Jag såg det inte överhuvudtaget. Men jag har sett bilder och man hörde från spelare och ledare att det var ett väldigt dåligt beteende. Men tyskarna bad om ursäkt och släppte det. Några timmar efteråt var det en stor besvikelse på att vi förlorade matchen och hur de agerar. Vi accepterar inte sådant och det ska vi ut och visa mot Mexiko, säger han.

Det kan bli tal om fair play och lottdragning om både ni och Tyskland vinner med 1–0 och fair play-ligan ändras.

– För egen del har vi inget fokus på det överhuvudtaget. Vi har fokus på att göra en bra prestation och vinna matchen och det där får vi ta efteråt, säger Janne Andersson.