Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Annika Sörenstam.
Annika Sörenstam. Bild: John Raoux/AP/TT

Sörenstam sist i comebacken: "Gått rätt bra"

Bättre än i lördags – men inte bra nog för att undvika sistaplatsen.
Annika Sörenstam avslutade sin comeback på LPGA-touren med att gå sista ronden på 76 slag, fyra över par.

Det var tre slag bättre än i den motiga rundan i lördags, men det hjälpte henne inte att lyfta från 74:e och sista plats bland de som klarade kvalgränsen efter två ronder.

Det blev till slut 301 slag, 13 över par, på hemmabanan Lake Nona i Orlando.

– Jag tycker ärligt talat att det gått rätt bra. Det är inte alltid slutresultatet som avgör om man haft framgång eller inte. Det var en bonus att klara cutten och få komma ut och spela ytterligare två dagar, säger hon till Aftonbladet.

Sörenstam gjorde en birdie och fem bogeys på den sista ronden som blev hennes näst sämsta.

Bästa resultatet, 71 slag, noterade hon på andra ronden.

Sörenstam, 50, gjorde vad hon kallade en "tillfällig comeback" på LPGA-touren efter att ha varit pensionerad i drygt tolv år. Hon ska i sommar spela seniorernas US Open vilket också var anledningen till återkomsten.

Hon gick den sista rundan i Tiger Woods standarddress, röd tröja och svarta byxor. Precis som många av hennes kollegor både på dam- och herrtouren som ett stöd till stjärnan som skadades i en bilolycka tidigare i veckan.

– Ja, det känns bra att få ge honom support. Hoppas verkligen att skadorna läker snabbt, säger hon till Aftonbladet.

Dani Holmqvist blev bästa svenska på 15:e plats med totalt sju under par. Hon gick sista dagen på 69 slag, tre under par.

Nelly Korda, USA, behöll sin ledning och vann på 16 under par, tre slag före landsmaninnan Lexi Thompson och Lydia Ko, Nya Zeeland, som delade andraplatsen.