Så laddar spelarna om efter premiärsegern

Hur laddar man om efter en premiärseger mot Sydkorea? Jo, de svenska spelarna får besök av familjerna i Gelendzhik. – Det blir några avkopplande dagar, säger Emil Forsberg.

ANNONS

Det var måstematchen som Sverige var piskade att vinna mot Sydkorea. Det blev en seger efter att Viktor Claesson gått omkull i straffområdet och domaren - efter en VAR-granskning pekade på straffpunkten.

Väl där var Andreas Granqvist iskall och rullade in straffen och matchens enda mål.

Efter den drömstarten är det nu Tyskland som väntar för det svenska landslaget. Ett Tyskland som inte bara är regerande världsmästare. Det är ett Tyskland som kommer vara rejält taggade efter att överraskande ha förlorat sin premiär mot Mexiko med 0-1.

Ett Tyskland som vid en förlust mot Sverige är utslaget ur VM och ett Tyskland som kommer göra allt för att vinna.

ANNONS

– Vi har chans att vinna mot alla! Vi har chans mot Mexiko och mot Tyskland men det är klart att det var jätteskönt att börja med en vinst, säger Emil Forsberg.

Hur njuter ni?

– Det blir några avkopplande dagar. Spelarfruarna och flickvännerna följer med oss efter matchen och är med oss på hotellet och i Gelendzhik under några dagar.

Hur länge stannar dem?

– Jag vet inte riktigt hur det ligger till men en eller två dagar i alla fall.

Emil Forsberg är långtifrån den ende i landslagstruppen som ser framemot lite lugnare dagar med besök från familjen.

– Nu får vi slappna av lite här i någon dag och njuta av tre poäng, vilket är skönt. Sen måste vi ladda om för det blir en tuff och annorlunda match mot Tyskland, säger Marcus Berg.

– Det kommer nog bli en annan typ av matchbild mot Tyskland, de kommer vara bollförande. De kommer dominera matchbilden. Vi måste ligga rätt i det defensiva. Vi såg mot Mexiko att de gick upp med väldigt mycket folk och åkte på otroligt mycket kontringar. Vi får se om det blir något liknande mot oss. Det gäller att vi utnyttjar det i så fall, säger Andreas Granqvist.

ANNONS

Ni har en vilodag mindre än tyskarna?

– Det tror jag inte påverkar så mycket. Det blir tuffare i och med att tyskarna förlorade mot Mexiko. Det var otroligt viktigt för oss i dag att få en vinst med oss. Nu lever det hela vägen fram till slutet.

Hur firar ni nu?

– Inte så jättemycket. Inte mer än att vårt självförtroende nu är på topp. Och vi har gett oss en chans att göra ett väldigt bra VM, säger Gustav Svensson.

Hur bra är Sverige?

– Jag tycker att vi är väldigt, väldigt bra när vi får allt att stämma. Då är vi väldigt svårslagna. Vi har visat i kvalet att vi slår ut och kan slå topp-topplag. Det är väl mer när vi själva inte kommer upp i vår standard som vi inte är tillräckligt bra.

ANNONS