Tyska storstjärnan Dzsenifer Marozsán är redo att ta sig an Sverige i kvartsfinalen på lördag.
Tyska storstjärnan Dzsenifer Marozsán är redo att ta sig an Sverige i kvartsfinalen på lördag.

Så ska Marozsán stoppas: "Spela extra tufft"

Tysklands storstjärna Dzsenifer Marozsán är spelklar till VM-kvartsfinalen mot Sverige – trots en bruten tå.

ANNONS
|

Dzsenifer Marozsán bröt en tå i vänster fot i Tysklands mästerskapspremiär mot Kina (1–0) för snart tre veckor sedan. Storstjärnan har inte spelat sedan dess utan siktat på att vara tillbaka i utslagsmatcherna – och hon är spelklar till lördagens kvartsfinal mot Sverige i Rennes.

- Hon tränar och är redo för spel, säger Tysklands presschef Annette Seitz till TV4:s Fotbollskanalen.

ANNONS

I det blågula lägret resonerar spelarna olika kring hur hårt den 27-åriga Lyonmittfältaren, som är navet i Tysklands spel, ska uppvaktas.

Caroline Seger inledde torsdagens pressträff på Sveriges träningsanläggning i Fougères med att, på sitt sedvanligt skämtaktiga vis, hänga ut Nilla Fischer som den som kommer gå hårdast åt Marozsáns skadade fot.

"Fischer skulle kunna"

- Vem som skulle stämpla Marozsán? Ja... Fischer skulle kunna göra det, utan att det är meningen. Hon har bra kraft också, säger lagkaptenen Seger och förtydligar:

- Man kan inte springa runt och tänka på att man ska stämpla en spelare. Det är ingenting vi tänker på.

Nilla Fischer svarade på Segers uttalande.

- Aldrig att jag medvetet skulle gå in där jag vet att de har ont, det skulle jag säga att jag är hundra procent säker på att ingen av oss är beredd att göra, säger mittbacken och tillägger:

ANNONS

- Helt ärligt tror jag inte att tyskorna skulle göra det heller.

Fridolina Rolfö tycker däremot att Sverige ska utnyttja att Marozsán haft skadeproblem.

- Man går aldrig in med inställningen att skada en motståndare, absolut inte. Men man kan absolut gå tuffare på, att gå in med inställningen att gå in tuffare på henne. Men man går inte in för att skada, säger Rolfö.

De svenska landslagspelarna har stor respekt för Marozsáns betydelse för Tysklands offensiva spel.

Högern ett hot

- Det är en ju spelare mycket ska gå via, både hon och Alexandra Popp (anfallare). Popp flyttar väl upp i banan om Marozsán spelar. Det kommer väl också visa sig på fasta situationer där jag tycker hon har en fot (höger) som är väldigt unik. Sedan vet man inte med (Marozsáns) matchtempo, hon har väl varit borta i tre veckor, säger Caroline Seger.

ANNONS

Marozsán gjorde ett mål när Sverige besegrades med 2–1 i OS-finalen på Maracanãstadion i Rio de Janeiro för knappt tre år sedan. I december blev hon utsedd till världens tredje bästa spelare när Ballon d'Or för första gången delades ut på damsidan.

- Hon är jätteviktig, hon blir som en spelmotor och är duktig på spelkombinationer. Hon är även duktig på fasta situationer, på frisparkar. Det är en viktig byggsten i deras lag, säger Fridolina Rolfö.

Fougères, TT:s utsända

Fakta: Dzsenifer Marozsán

Född: den 18 april 1992 i Budapest, Ungern (27 år).

Position: Mittfältare.

Moderklubb: DJK Burbach.

Seniorklubbar: Saarbrücken (2007–2009), Frankfurt (2009–2016), Lyon (2016–).

Landslagsmeriter (senior): OS-guld (2016), EM-guld (2013).

Klubblagstitlar: Champions League (2017, 2018, 2019), franska ligan (2017, 2018, 2019), franska cupen (2017, 2019).

Övrigt: Utsedd till världens tredje bästa fotbollspelare 2018. Norska lagkamraten Ada Hegerberg, Lyon, vann priset och danskan Pernille Harder, Wolfsburg, blev utsedd till näst bäst.

ANNONS