Real Madrids Vinícius Júnior. Arkivbild.
Real Madrids Vinícius Júnior. Arkivbild. Bild: Bernat Armangue/AP/TT

Så straffas fansen i spanska rasismskandalen

Sju personer straffas med dryga böter och tillträdesförbud för rasistiska tillmälen mot Real Madrids Vinícius Júnior.

ANNONS

Fyra får böter med motsvarande nästan 700 000 kronor och två års tillträdesförbud till arenan för att ha hängt upp en docka föreställande brasilianaren från en bro nära real Madrids träningsanläggning i januari.

Tre andra får böter på motsvarande 58 000 kronor och ett års tillträdesförbud för att ha yttrat sig rasistiskt mot 22-åringen under La Liga-matchen mot Valencia i maj.

Det var efter den matchen som Vinícius Júnior skrev på Twitter att rasism är vanligt förekommande i La Liga.

Tidigare har La Ligas tävlingskommitté straffat Valencia med motsvarande 522 000 kronor och La Liga-klubben ska spela fem matcher med delar av hemmaarenan avstängd, på grund av supportrarnas rasistiska glåpord mot Real Madrid-spelaren. Valencia har överklagat.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS