Tobias Sana blev poängräddare för IFK Göteborg borta mot Örebro.
Tobias Sana blev poängräddare för IFK Göteborg borta mot Örebro. Bild: Pavel Koubek / TT

Sana poängräddare för "Blåvitt" mot Örebro

Tobias Sana blev poängräddare när han klev fram till straffpunkten i slutminuterna.   Och Göteborg kryssar vidare i allsvenskan efter 1–1 borta mot Örebro.
– De försökte psyka mig, men jag har varit med i "gamet" länge, säger Sana till TT.

Förvisso var IFK:s mittfältare nöjd med att han räddade "Blåvitt" från en blytung förlust – men han var också märkbart fundersam över lagets totala poängutdelning.

På söndagseftermiddagen spelade nämligen Göteborg oavgjort för åttonde gången denna säsong – sex av kryssen har kommit de senaste sju matcherna. Och med bara två segrar på 14 omgångar så är "Blåvitt” kvar på elfte plats i tabellen.

– Det där är förstås alldeles, alldeles för dåligt, säger Tobias Sana.

Göteborg fick en tuff start på Behrn arenas soldränkta konstgräs. Redan efter fem minuter tvingades mittbacksklippa Mattias Bjärsmyr kliva av och byta med Kristopher Da Graca då det högg till ljumsken.

Mehmeti bröt måltorkan

Den första halvleken kändes annars ganska sömning och händelsefattig.

Bästa chansen i första halvleken fick gästernas Alexander Farnerud efter 37 minuter då han blev helt fri, men IFK-anfallaren sköt en bra bit utanför.

Men efter en knapp timme hittade Örebros pigge och företagsamme ytter Jake Larsson fram till Agon Mehmeti på den bortre ytan och ÖSK-anfallaren kunde ostört och enkelt nicka in matchens första mål. Extra skönt för skadeförföljde Agon Mehmeti som gjorde sin första start sedan hemmamatchen mot Varberg den 12 juli.

Göteborg tryckte sedan på och skapade fler farliga lägen – men hade svårt att få hål på Örebros duktige målvakt Oscar Jansson.

Så i den 83:e minuten pekade domaren Adam Ladebäck på straffpunkten efter en duell mellan Nordin Gerzic och Emil Holm.

– Jag vill inte kommentera om det är straff eller inte. Jag var långt ifrån men det kändes som att Emil tog bollen och blir fälld. Men jag har inte sett bilderna, säger Sana.

"Han filmar"

Örebros Nordin Gerzic är däremot rejält besviken på domslutet.

– Det är ingen straff. Jag glidtacklar honom och han filmar. Det är så det är. Det hör inte till fotbollen.

Men Tobias Sana blev alltså poängräddare när han iskallt lurade ÖSK-målvakten Oscar Jansson från elva meter.

– De försökte psyka mig, men jag har varit med i gamet länge. Det gäller bara att gå in i sin bubbla och fokusera. Den satt där den skulle, säger Sana.

TT: På vilket sätt försökte de psyka dig?

– De säger att han (Oscar Jansson) vet vart jag skjuter. Men det spelar ingen roll, det är sådana grejer som göra mig ännu mer fokuserad.