Tessa Wullaert (i vitt) gjorde fem av Belgiens mål i 19–0-utklassningen av Armenien. Arkivbild.
Tessa Wullaert (i vitt) gjorde fem av Belgiens mål i 19–0-utklassningen av Armenien. Arkivbild. Bild: Terje Bendiksby/NTB/TT

Sanslösa storsegern i VM-kvalet: 19–0

Hade du en tuff dag på jobbet? Då var det förmodligen ändå inte i närheten av hur Lena Andriasjan hade det. Armeniens landslagsmålvakt släppte nämligen förbi sig hela 19 (!) bollar i VM-kvalmatchen i fotboll borta mot Belgien.

ANNONS

Belgien ångade på och gick fram till 4–0 redan efter tio minuters spel på Den Dreef i Leuven. I halvtid var ledningen 11–0 och även om "Red Flames", som landslaget kallas, möjligen slog av på takten en smula i den andra halvleken kom alltså ytterligare åtta fullträffar bakom Lena Andriasjan.

Allra roligast i Belgien hade anfallsstjärnan Tessa Wullaert, som svarade för fem av målen. Dessutom noterades både Amber Tysiak och Tine De Caigny för varsitt hattrick i den sanslösa storsegern.

Det här var, föga förvånande, Belgiens största seger genom tiderna på damsidan. I VM-kvalgrupp F är dock Belgien "bara" på tredje plats – tre poäng bakom ledande Norge på direktplatsen och en bakom Polen på playoffplats. Belgien, som aldrig har spelat VM, har emellertid numera gruppens bästa målskillnad: 34–5.

ANNONS

Armenien? Laget är tvärsist i gruppen med målskillnaden 0–36. Det blev nämligen 0–10 borta mot Norge i VM-kvalpremiären.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS