Sebastian Eriksson
Sebastian Eriksson Bild: MATHIAS BERGELD

Sebastian Erikssons övergång klar – presenterad av Genoa

Sebastian Eriksson kan packa väskorna. Under torsdagen blev övergången från IFK Göteborg till Serie A-klubben Genoa klar.
– Ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till, säger förre lagkaptenen till Blåvitts hemsida.

ANNONS
|

Så var övergången klar.

IFK Göteborg blir en mittfältare fattigare – men 250 000 kronor rikare.

Det var nämligen övergångssumman, enligt uppgifter till GP, som Genoa fick betala för att knyta till sig Sebastian Eriksson.

Under torsdagen meddelade både Serie A-klubben och IFK Göteborg att övergången var klar.

– Detta kom väldigt överraskande. Jag har alltid känt att jag på något sätt har velat komma tillbaka till Italien, och när chansen kom var det ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till. Samtidigt känns det alltid jobbigt att lämna Blåvitt. Alla vet vad klubben betyder för mig. Nu får jag följa IFK Göteborg som supporter, och jag tror verkligen på laget i år, säger han på IFK Göteborgs hemsida.

ANNONS

Sebastian Eriksson kom tillbaka till Göteborg 2019 och skrev då på ett treårskontrakt, men lämnar alltså redan efter ett år.

– Vi är glada för Sebastians skull, att han får den här chansen att göra ett till varv utomlands. Han hade en fin säsong för oss under förra året och i Italien vet ju många vem han är, säger IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson.

ANNONS