Elin Hansson gjorde åtta mål mot Montenegro. Arkivbild.
Elin Hansson gjorde åtta mål mot Montenegro. Arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Seger igen i VM-genrepet

I fredags vann de svenska handbollsdamerna med 14 måls marginal mot Montenegro. I det andra mötet, VM-genrepet, blev det seger igen men nu "bara" med fem mål, 31–26.

ANNONS

Sverige saknade Jamina Roberts och Daniela de Jong som hade förkylningssymptom. Även Nathalie Hagman avstod matchen på grund av en lättare skadekänning.

– Men det är ingen fara med någon av dem, säger förbundskaptenen Tomas Axnér till SVT.

Första halvlek i matchen i Skövde, blev mycket jämn inledningsvis, men Sverige jobbade sig in i matchen och fick till fler kontringar. Det resulterade i en tremålsledning i paus, 14–11.

I den andra utökades ledningen med två bollar. Elin Hansson gjorde flest svenska mål, åtta stycken. Och målvakten Jessica Ryde storspelade.

– Det var skitkul att spela, och publiken hjälper en att få en god känsla, säger hon till SVT.

ANNONS

Sverige inleder VM den 1 december mot Uzbekistan. Sedan väntar Puerto Rico den 5 december och Nederländerna den 7 december. Nederländerna är regerande mästare.

Axnér är nöjd med de VM-förberedande matcherna.

– Känslan är att vi går in i VM bra rustade, säger han.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS