Sofia Jakobsson under träningen inför matchen mot Österrike.
Sofia Jakobsson under träningen inför matchen mot Österrike.

Segers "krav" på Jakobsson – spela klarinett

Sofia Jakobsson är den senaste i raden av damlandslagsspelare som kan nå 100 landskamper. Hur det uppmärksammas? Med en lila keps och klarinettspel.

ANNONS
|

Sofia Jakobsson fick inleda på bänken mot Tyskland efter att tidigare under året fått väldigt mycket speltid under Peter Gerhardsson.

- Man tycker aldrig det är kul att sitta på bänken men man får finna sig i den situationen och göra det så bra som möjligt när man kommer in. Det är tuff konkurrens i det här landslaget och det är bra, säger Jakobsson.

ANNONS

Hon byttes in efter en dryg timme och kom in med bra energi och låg bakom straffen som innebar reduceringen till 1–2.

- Det kändes väldigt bra, även med de andra bytena vi gjorde och det kändes som att vi fick tryck på dem och kunde skapa målchanser.

"Speciell match"

Matchen mot Österrike är den sista landskampen innan Gerhardsson presenterar VM-truppen den 16 maj, men den är också speciell av ett annat skäl. Sofia Jakobsson kan få göra sin 100:e landskamp.

- Det känns fantastiskt kul, det har tagit ett par år att komma dit. Det är en speciell match för mig om jag får spela, så jag hoppas vi kan göra en bra match och vinna, säger Jakobsson.

Caroline Seger nådde milstolpen 2013 och närmar sig 200 landskamper. Hon skämtar om hur lagkamraten Jakobsson ska firas.

- Hon får inte ett skit av mig i alla fall, nej men har ni inte sett den fina kepsen man får från Uefa? En fruktansvärt... fin keps. en lila keps med lite guld. Men vem vet, den kanske slår igenom en dag.

ANNONS

Lovat att spela klarinett

Landslagskaptenen avslöjar sedan hur det såg ut efter den där gången 2011, när Sofia Jakobsson blev matchhjälte i sin landslagsdebut med matchens enda mål mot England.

- Det finns en tradition när man gör sin första landskamp att man måste hålla tal. Sofia, hon spelade klarinett. Hon spelade Du gamla du fria, det var inte en ton rätt, säger Seger.

- Så vi väntar ju på att hon ska spela klarinett även i morgon, men blir det inte i morgon har hon lovat att hon ska ta med den till nästa samling.

Maria Enzersdorf, TT:s utsända

Fakta: 100-klubben

Spelare i den nuvarande landslagstruppen som gjort minst 100 landskamper:

Caroline Seger, mittfältare: 192.

Nilla Fischer, back: 174.

Hedvig Lindahl, målvakt: 156.

Kosovare Asllani, mittfält/anfallare: 125.

Linda Sembrant, back: 108.

ANNONS