Sergio Peña döms till samhällstjänst – företräddes av Abraham Zeito

I det uppmärksammade rättegångsmålet mot Malmö FF-spelaren Sergio Peña företräddes fotbollsspelaren av Trollhätteadvokaten Abraham Zeito. Under onsdagen kom domen: inget fängelse, men 50 timmar samhällstjänst.
– Jag är inte det minsta förvånad, säger Zeito till Sportbladet om den villkorliga domen.

ANNONS
|

Efter att Malmö FF-mittfältaren den 18 april kört bil med 1,3 promille alkohol i blodet – och dessutom utan giltigt körkort – yrkade åklagaren under rättegången 14 maj på fängelse för Sergio Peña.

Nu har domen fallit.

Spelaren missar fängelse, men döms för grovt rattfylleri och olovlig körning med villkorlig dom och 50 timmar samhällstjänst som påföljd.

– Jag är inte det minsta förvånad. En enig tingsrätt väljer att inte gå på åklagarens linje och ska jag vara helt ärlig så har jag fortfarande svårt att begripa hur åklagaren kunde yrka på fängelse i det här målet, säger försvarsadvokat Abraham Zeito till Sportbladet.

ANNONS

Trollhätteadvokaten: ”Inget i körningen som motiverade ett fängelsestraff”

Advokat Abraham Zeito är från Trollhättan och TTELA har tidigare bland annat pratat med honom om det nya lagförslaget att berusade personer ska köras till vården i stället för till polisens arrest, samt om bristerna i förundersökningen kring Evelina Vessbys död.

Zeito har mångårig erfarenhet av att ha representerat klienter i TTELA:s område, och menar att domen som kom mot Sergio Peña under onsdagsförmiddagen är korrekt.

– I juridisk mening fanns ingen konkret fara över huvud taget och promillehalten låg under gränsen för att välja fängelse, polisen uppfattade honom som nykter och det fanns inget i körningen som motiverade ett fängelsestraff. Ett mycket korrekt domslut helt enkelt, säger Zeito.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS