Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Sex föreningar får elitsponsring

Skoftebyn futsal, Trollhättans badmintonförening och Gripen Trollhättan är de stora vinnarna när elitstödet delas ut.
Föreningarna får 275 000 kronor vardera.
– Vi är tacksamma för stödet vi får, säger Per Skoglund, ordförande Gripen.

Trollhättans stadshus har beslutat om vilka idrottsföreningar som får elitstöd. Totalt rör det sig om sex föreningar som får ekonomiskt stöd från Trollhättans stad.

Dessutom får Skoftebyns damer 50 000 kronor i motivationssponsring.

– Det är viktigt för oss med jämställdhetsperspektivet och att vi nu har två klubbar har kommit så långt med sin damsatsning är fantastiskt utifrån hur det såg ut tidigare. Vi vill fortsätta ge Skoftebyn motivation och visa att vi ser dem, att de kämpar, säger Anna Nilsson, marknadskommunikatör hos Trollhättans stad.

Tre föreningar får de högsta sponsringen på 275 000 kronor och de föreningarna är Trollhättans badmintonförening, Skoftebyn futsal och Gripen Trollhättan, som alla tre håller till på högsta nivå i respektive sport.

– Det visar att staden tror på oss och på vår framtida satsning, säger Per Skoglund, ordförande Gripen Trollhättan.

Vad kommer ni att använda pengarna till?

– De går in i vår budget, och det handlar både om ungdomsverksamhet och seniorverksamhet. Att vi kan ha en bra ungdomsverksamhet som ska kunna bygga en framtida satsning och hålla oss kvar i elitserien, säger Per Skoglund.

Dessutom får Trollhättans FK Halvorstorps IS och FC Trollhättan 200 000 kronor och Trollhättans sportryttare 100 000 kronor.

Alla avtal, förutom Skoftebyn dam (ett år), är skrivna på två år och gäller under perioden 2022-2023. De gäller oavsett om lagen klättrar uppåt eller neråt i tabellerna.

– Det är för att de ska kunna planera långsiktigt. Tidigare skrev vi avtalen på ett år varje gång och det blev ganska tufft för klubbarna, så då sa vi att vi i alla fall kan sträcka det till två år, säger Anna Nilsson.

Hur viktigt är det för en stad att ha framstående lag och idrottare?

– Det är väldigt viktigt för det bygger en stolthet lokalt. Titta bara på det som hände med Nils van der Poel och vilken otrolig stolthet det byggde. Men också att det sätter Trollhättan på kartan, att våra lag är ute och representerar staden. Ur ett attraktionskraftsperspektiv är det väldigt viktigt, säger Anna Nilsson.

Så här fördelades elitstödet 2020

Avtalen gällde för perioden 2020-2021.

Skoftebyns IF dam: 200 000 kronor

Skoftebyns IF futsal: 200 000

FC Trollhättan: 200 000

Trollhättans FK Halvorstorps IS: 200 000

Gripen Trollhättan: 200 000

Trollhättans sportryttare: 100 000

Trollhättans badmintonförening: 250 000

Dessutom har SK Trollhättan beviljats elitstöd på 100 000 kronor per år under perioden 2021-2022.