Shejken Jassim Bin Hamad al-Thani vill fortsatt köpa Manchester United. Arkivbild.
Shejken Jassim Bin Hamad al-Thani vill fortsatt köpa Manchester United. Arkivbild. Bild: Jon Super/AP/TT

Shejkens United-krav: Svar på fredag

Qatariske shejken Jassim Bin Hamad al-Thani har lagt ett femte och slutgiltigt bud för att köpa fotbollslaget Manchester United. Nu vill han ha svar innan helgen.

ANNONS

Den engelska storklubben har varit till salu sedan slutet på förra året och al-Thani ser ut att göra upp med brittiske miljardären sir Jim Radcliffe om vem som till sist ska bli den nya ägaren.

Efter flertalet budrundor ska shejken nu ha lagt ett slutgiltigt bud, rapporterar The Guardian.

Det ska vara högre än hans senaste bud men fortsatt under den nuvarande ägarfamiljen Glazers värdering på drygt 80 miljarder kronor.

Enligt tidningen är budet inte förhandlingsbart och har inte shejken hört av klubben innan fredag ska han vara beredd att avsluta budgivningen.

Om det även innebär att al-Thani är beredd att lämna affären helt och hållet är dock fortsatt oklart.

ANNONS

Försäljningen av Manchester United har varit en långdragen process och pågått sedan november. Det återstår att se om al-Thanis sista bud tar slut på den.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS