Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sarah Sjöström. Arkivbild.
Sarah Sjöström. Arkivbild. Bild: Jessica Gow/TT

Sjöström om Dressel: "Övermänsklig nivå"

Sarah Sjöström avslutade ISL-säsongen med att vinna 50 meter fjäril – men framför allt imponerades hon av världsrekordmaskinen Caeleb Dressel.
– Han har hittat en ny, övermänsklig nivå på sina lopp, säger Sjöström.

I fjol var Sjöström giganten av ISL, International Swimming League, vann MVP-titeln och tog sitt lag Energy Standard till slutseger.

I år intog Caeleb Dressel den tronen, blev MVP och vann med sitt Cali Condors före Energy Standard.

Dressel satte världsrekord två gånger om i lördags, på 50 meter fritt och 100 meter fjäril, och slog till på nytt på söndagen. Nu krossade han sitt eget rekord på 100 meter medley – satt tidigare under ISL-serien – med sex tiondelar till 49,28 sekunder.

– Han är helt otrolig, det är så imponerande. Det är häftigt att få följa honom från sidan, säger Sjöström.

"Hög lägstanivå"

För hennes del var MVP-titeln körd när hon fick en ryggskada och tvingades avstå en match. Sjöström blev slutlig femma i MVP-ställningen.

Svenskan tonade ned sina ryggproblem i finalen. Den sista dagen stod hon över 100 meter fritt, blev sjua på 100 meter medley, men imponerade stort då hon vann 50 meter fjäril på 24,73, bara 21 hundradelar över hennes personliga rekord. Det var hennes första seger på distansen under ISL-serien.

– Jag håller en väldigt hög lägstanivå och är väldigt nöjd med min 50:a fjäril. Det var min snabbaste tid här. Jag har känt mig väldigt stark på 100 fjäril, men farten har varit lite långsammare på 50. Ändå lyckas jag dra till med en så snabb 50:a i dag, säger hon nöjt.

Sjöström var också med och vann den mixade frisimslagkappen och vann under de sex veckorna i bubblan i Budapest 25 grensegrar.

Framtida frågetecken

ISL har nu genomfört två säsonger, men det finns orosmoment inför framtiden. Enligt sajten Insidethegames, som bevakar OS och de olympiska idrotterna, har företaget Livewire sport tagit ett första steg mot en rättslig process mot ISL för utebliven betalning förra säsongen.

ISL har i ett uttalande erkänt ekonomiska svårigheter, till följd av coronapandemin, och att man prioriterat att betala simmarna. ISL erkänner att skulderna måste betalas innan en tredje säsong börjar planeras.

– Jag har inte så mycket att säga om det just nu. Jag hoppas att ISL fortsätter, och jag tror det, för det är ett väldigt kul format, säger Sjöström.

Göran Sundberg/TT