Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kristijan Nikollas Skoftebyns IF skänker hälften av alla intäkter från kvartsfinalderbyt mot Uddevalla till Unicefs arbete för barnen i Ukraina. Bild: Christian Flodin
Kristijan Nikollas Skoftebyns IF skänker hälften av alla intäkter från kvartsfinalderbyt mot Uddevalla till Unicefs arbete för barnen i Ukraina. Bild: Christian Flodin

Skänker intäkter från slutspelsderbyt för barnen i Ukraina

Skoftebyn Futsal har sin största match någonsin framför sig när IFK Uddevalla gästar i kvartsfinalderbyt på lördag – då skänker klubben hälften av alla intäkter till Unicefs arbete för barnen i Ukraina.
– Det känns rätt att göra det, säger Skoftebyns Daniel Andersson.

Det var under natten mot torsdagen förra veckan som Ryssland inledde sin invasion av grannlandet Ukraina och satte i gång kriget som pågår och har kostat många civila människor sina liv.

Många ukrainska idrottare har anslutit för att försvara sitt land och nyligen rapporterades att den 19-årige skidskytten Yevgeny Malysjev dött i striderna mot Ryssland.

På lördag inleder Skoftebyn Futsal SM-slutspelet där derbykonkurrenten IFK Uddevalla står för motståndet. Tabelltvåorna Uddevalla fick i förmån av sin andraplats i grundserien välja kvartsfinalmotståndare efter att seriesegrarna Örebro gjort sitt val så bestämde sig laget för att det var Skoftebyn man ville drabbas samman med.

– Vi hoppades att de skulle välja oss även om vi är långt i från att vara favoriter. Sportsligt är det jättetufft, men det hade det blivit med de andra lagen också. Det blir kul ändå eftersom det är en match där vi kan locka publik och det blir en ”happening”, säger Skoftebyns Daniel Andersson.

Skänker hälften

När kvartsfinalmötet i Älvshögsborg nu på lördag klockan 15.00 har också Skoftebyn Futsal bestämt sig för att ta tillfället i akt att stötta Ukraina efter att landet invaderats av Ryssland.

Klubben kommer att skänka 50 procent av alla intäkter från inträde, lotter och kiosk till Unicef och deras arbete för barnen i Ukraina under kriget.

– Det känns rätt att göra det. Det här blir ju vår största match i historien sedan vi startade futsalen eftersom att det var corona senast vi var i slutspel. Så det här var en bra match att passa på och förhoppningsvis blir det mycket folk som kommer, säger Daniel Andersson som hoppas att laget ska kunna skrälla mot Uddevalla:

– Absolut, vi har ingenting att förlora. Vi har tron på att vi ska kunna skaka om dem och nu blir det i alla fall en match som verkligen är en slutspelsmatch, säger Daniel Andersson.