Skandal i alpin-VM – flygplan kapade vajer

ANNONS
|

Klockan 13 skulle herrarnas andra åk av storslalomen starta men strax innan dess skulle en flyguppvisning underhålla VM-publiken i St. Moritz. Men så mycket underhållning blev det inte.

Ett av flygplanen kraschade in i en vajer vilket gjorde att en kamera lossnade och föll i hög fart ner mot backen.

"Det är superläskigt"

Ingen skadade sig i incidenten men det var upprörda känslor efter att kameran, som uppges väga runt tio kilo, slagit ned i backen där turligen ingen befann sig just då.

–Det här en stor, stor skandal. Det hade kunnat gå riktigt illa, säger programledaren Anna Brolin i TV4:s sändning och fick medhåll av expertenJessica Lindell Vikarby:

ANNONS

–Det är superläskigt.

Andra åket sköts upp en halvtimme efter incidenten.

–Ett plan slog i en kabel med vingen, vi vet inte exakt vad som har hänt än. Men ingen är skadad, det är de goda nyheterna, säger Sophie Clivaz, pressansvarig för tävlingen, till TV4.

Inte första skandalen

Det är inte första gången som flygmaskiner orsakar skandaler inom alpinvärlden. I december 2015 kraschade en drönare som användes för att filma bara centimeter från storstjärnan Marcel Hirscher mitt under hans åk i slalomen iMadonna di Campiglio.

Snabbt efter händelsen i St. Moritz kallade arrangören till en presskonferens där de förklarade vad som hade hänt och hur de ska gå vidare med arbetet att ta reda på vad som gick fel.

Utredningen kommer att genomföras av denschweiziska militären, som också beslutat att sätta stopp för flyguppvisningarna under VM.

–Flygvapnet har tagit beslutet att de inte kommer att göra några fler uppvisningar i Sankt Moritz, säger den lokala polisens talesperson Robert Will enligt Expressen.

ANNONS