Skellefteås Jayce Hawryluk jublar efter sitt 5–2-mål borta mot Växjö. Skellefteå vann med 6–3.
Skellefteås Jayce Hawryluk jublar efter sitt 5–2-mål borta mot Växjö. Skellefteå vann med 6–3. Bild: Mikael Fritzon/TT

Skellefteås femte raka seger – upp i topp

Skellefteå har hittat formen. I stormötet med Växjö på bortais kom femte raka segern (6–3) i SHL efter en effektiv insats – och laget toppar nu tabellen.

ANNONS

Visst, det blev 2–4 borta mot Tappara i CHL i tisdags och avancemang från gruppspelet med ett nödrop. Men i SHL är Skellefteå oslagbart för tillfället, och mot Växjö kom alltså femte raka segern under nye tränaren Robert Ohlsson, vars lag klev upp i tidig tabelltopp när Frölunda hemmaföll mot Rögle (2–3).

Skellefteå sköt visserligen bara 13 skott, jämfört med Växjös 19 – men var rejält effektivt.

– Jag är speciellt nöjd med att vi gör tre ganska bra perioder, sade backstjärnan Oskar Nilsson, som svarade för en assist, till C More.

– Tycker vi är intensiva, tycker vi är ödmjuka – ja, försöker jobba på det vi är bra på, och det tycker jag att vi lyckas med i dag. Långa anfall och hårt jobb, fortsatte 30-åringen, som gör sin andra säsong i Skellefteå.

ANNONS

"Lite längre fram"

Nilsson fick frågan vad som är skillnaden mellan Skellefteå den här säsongen, under tidigare nämnda nya huvudtränaren Robert Ohlsson och dito nya assisterande tränaren Pierre Johnsson – endast Andreas Falk är kvar jämfört med förra säsongen.

– Tycker vi ligger lite längre fram än vad vi gjorde i början av förra säsongen. Vi har jobbat otroligt mycket med försvarsspel, jag tycker Pierre kommer in med en noggrannhet i egen zon som ... ja, vi verkar ju lyssna, i alla fall, sade Nilsson med ett skratt.

I Växjö handlade mycket om stjärnduon Richard Gynge och Robert Rosén, som svarade för tre (2+1) respektive två (0+2) poäng – och nu är etta respektive tvåa i poängligan. Men mot Skellefteå räckte det inte till några poäng för Växjös del.

17-årig matchhjälte

I övrigt från torsdagens SHL:

+ Bottenlaget Linköping tog säsongens andra trepoängare genom att 4–3-besegra Malmö på hemmais. Blott 17-årige centern Filip Bystedt blev stor matchhjälte med sitt första SHL-mål någonsin.

+ Oskarshamn tog andra raka segern via klara 4–1 borta mot Färjestad. Lagkaptenen Jonas Engström satte säsongens första mål för gästerna.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS