Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skellefteås Jayce Hawryluk jublar efter sitt 5–2-mål borta mot Växjö. Skellefteå vann med 6–3.
Skellefteås Jayce Hawryluk jublar efter sitt 5–2-mål borta mot Växjö. Skellefteå vann med 6–3. Bild: Mikael Fritzon/TT

Skellefteås femte raka seger – upp i topp

Skellefteå har hittat formen. I stormötet med Växjö på bortais kom femte raka segern (6–3) i SHL efter en effektiv insats – och laget toppar nu tabellen.

Visst, det blev 2–4 borta mot Tappara i CHL i tisdags och avancemang från gruppspelet med ett nödrop. Men i SHL är Skellefteå oslagbart för tillfället, och mot Växjö kom alltså femte raka segern under nye tränaren Robert Ohlsson, vars lag klev upp i tidig tabelltopp när Frölunda hemmaföll mot Rögle (2–3).

Skellefteå sköt visserligen bara 13 skott, jämfört med Växjös 19 – men var rejält effektivt.

– Jag är speciellt nöjd med att vi gör tre ganska bra perioder, sade backstjärnan Oskar Nilsson, som svarade för en assist, till C More.

– Tycker vi är intensiva, tycker vi är ödmjuka – ja, försöker jobba på det vi är bra på, och det tycker jag att vi lyckas med i dag. Långa anfall och hårt jobb, fortsatte 30-åringen, som gör sin andra säsong i Skellefteå.

"Lite längre fram"

Nilsson fick frågan vad som är skillnaden mellan Skellefteå den här säsongen, under tidigare nämnda nya huvudtränaren Robert Ohlsson och dito nya assisterande tränaren Pierre Johnsson – endast Andreas Falk är kvar jämfört med förra säsongen.

– Tycker vi ligger lite längre fram än vad vi gjorde i början av förra säsongen. Vi har jobbat otroligt mycket med försvarsspel, jag tycker Pierre kommer in med en noggrannhet i egen zon som ... ja, vi verkar ju lyssna, i alla fall, sade Nilsson med ett skratt.

I Växjö handlade mycket om stjärnduon Richard Gynge och Robert Rosén, som svarade för tre (2+1) respektive två (0+2) poäng – och nu är etta respektive tvåa i poängligan. Men mot Skellefteå räckte det inte till några poäng för Växjös del.

17-årig matchhjälte

I övrigt från torsdagens SHL:

+ Bottenlaget Linköping tog säsongens andra trepoängare genom att 4–3-besegra Malmö på hemmais. Blott 17-årige centern Filip Bystedt blev stor matchhjälte med sitt första SHL-mål någonsin.

+ Oskarshamn tog andra raka segern via klara 4–1 borta mot Färjestad. Lagkaptenen Jonas Engström satte säsongens första mål för gästerna.