Skoftebyns stora kursändring – blir ett lag med lokal prägel

Skoftebyn Futsal är något av en inventarie i den Svenska Futsalligan, och lagom till sin tionde säsong i SFL gör föreningen en rejäl kursändring.
– Jag vill skapa något med lokala spelare, jag har en stark tro på kollektivet, säger tränaren Nima Kadivar.

ANNONS

På Skoftebyns resa i den Svenska Futsalligan har vägen kantats av en rad utländska importer, främst från Brasilien och Danmark.

Den tiden är nu förbi.

– Vi tog ett aktivt beslut, att ha en tydlig lokal prägel på laget, säger Christoffer Lundh, ordförande i futsalsektionen.

Tränaren Nima Kadivar var högst delaktig, och inte svår att få med på tåget:

– Jag skapar hellre något med lokala spelare, vad är ett SM-guld värt om det är fullt av brassar och danskar i laget?

Den som hoppats på att få se Mads Falck, Lars Bonde, Casper Flyvholm och Zakarias El-Ouaz, den senaste säsongens danska inslag i Skoftebyn, gör det således förgäves.

ANNONS

I gengäld har det öppnat upp för både Oscar Edh och Ali Bazzi, med Trollhättans FK respektive Trollhättan Syrianska som klubbtillhörighet när det handlar om fotboll.

Och den kanske största talangen av dem alla, 16-årige Riane Haidar, som var med och spelade kvartsfinal i våras.

– Jag fick frågan av Krister (Andersson och veteran i laget) och det känns kul. Vi kan utmana i toppen och gå långt i slutspelet, tror Bazzi, 21.

”Jag gillar utmaningar”

De två senaste säsongerna har det tagit stopp för Skoftebyn i SM-kvartsfinal, först mot IFK Uddevalla och senast mot Uddevalla FC.

– Det blir inte lättare i år, men jag gillar utmaningar. Jag vill inte spela med de bästa – men jag vill slå de bästa, säger Nima Kadivar.

Med fem knäoperationer under de tre senaste åren, den senaste den 7 september ifjol, var kvartsfinalerna mot Uddevalla i våras allt vi fick se av honom under förra säsongen.

Men nu blir det mer.

Förutom att träna laget ska Nima spela själv, och han är kvar i rollen som assisterande förbundskapten för det svenska damlandslaget.

Nu var han i praktiken klar för som tränare för Borgens charmörer redan i februari, och den säsong som nu börjat är år ett på ett avtal som sträcker sig över tre år.

ANNONS

Tre i blågult

Och apropå landslaget så har blågult meriterade Viktor Mossberg lämnat för hårdsatsande Uddevalla FC, men Skoftebyn har ändå fyra landslagsspelare i truppen.

Målvakten Viktor Jansson, Nima Kadivar och Haidar Bejan representerar alla Sverige medan Flamur Tahiri valt att spela för Albanien.

Seriepremiär den 14 oktober borta mot nykomlingen FC Real Internacional från Jönköping.

– Matcher i all ära, men vi spenderar mer tid på träning, i omklädningsrum och på resa. Viktigast är att alla trivs, det är kollektivet som tar en längst, menar Nima Kadivar.

Men hur långt?

– Vi har för bra både lag och organisation för att inte ha några sportsliga mål, säger Christoffer Lundh utan att precisera sig mer än så.

ANNONS