Hanna Österberg.
Hanna Österberg. Bild: MICHAEL ERICHSEN

SM-silver till duon från Trollhättan – efter jättedrama

Hanna Österberg och Hilma Lundqvist är båda från Trollhättan. Under söndagen tog duon SM-silver i futsal tillsammans med sitt Gais efter ett riktigt finaldrama mot IFK Göteborg.

ANNONS
|

Att Hanna Österberg är en duktig fotbollsspelare har hon visat upp många gånger för sitt Trollhättans FK/Halvorstorps IS, men 24-åringen kan verkligen spela futsal också. Som lagkapten hjälpte hon Gais att ta sig till SM-final där man fick derbykonkurrenten IFK Göteborg som motståndare – precis som förra året och den gången var det Blåvitt som stod som segrare. Österberg hade också med sig målvakten Hilma Lundqvist som även hon kommer från Trollhättan och vaktade buren i finalmötet.

Österberg fick såklart mycket förtroende i en final som började aningen avvaktande trots allt. Ett taktiskt strukturerat Gais lyckades hålla tillbaka favoriterna IFK Göteborg och även om en del chanser skapades så var det 0–0 efter den första halvleken. Inte minst tack vare Hilma Lundqvist.

ANNONS
Hilma Lundqvist.
Hilma Lundqvist. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Österberg med framspelning

I den andra kom dock de regerande mästarna ut riktigt starkt och det dröjde inte länge innan utdelningen kom. Blåvitt hittade snabbt 1–0 och när Gais chansade lite för att gå i kapp passade IFK på att även ta ledningen med 2–0 och 3–0.

När den sista fullträffen kom från Blåvitt kändes saken klar, men Gais och inte minst Hanna Österberg ville annat.

Med några minuter kvar kom den första reduceringen och med 1.01 kvar på matchklockan satt också den andra reduceringen och det var Gais-kaptenen Hanna Österberg som låg bakom den med en riktigt fin framspelning över centrallinjen nära IFK-målet.

Gais fortsatte sedan försöka under den sista minuten, men det räckte inte. IFK Göteborg gick vinnande ur striden och Hanna Österberg och Hilma Lundqvist fick nöja sig med ett SM-silver.

ANNONS