Alexia Putellas. Arkivbild.
Alexia Putellas. Arkivbild. Bild: Abbie Parr/AP/TT

Spanska spelare vill vidta rättsliga åtgärder

Kaoset inom det spanska fotbollslandslaget eskalerar.
Nu vill spelarna vidta rättsliga åtgärder mot förbundet efter måndagens trupputtagning. Därmed är det högst oklart om det blir match på fredag mot Sverige i OS-kvalet.

ANNONS
|

Tidigare under måndagen presenterade nya förbundskaptenen Montse Tomé truppen till Nations League-matcherna mot Sverige (fredag) och Schweiz (tisdag), två matcher som också är kval till Paris-OS 2024.

15 av 23 VM-spelare som tog guld i somras är med och de förväntas komma till Göteborg på fredag. Men frågan är om de verkligen kommer att göra det.

Under kvällen gjorde fotbollsdamerna nämligen ett uttalande där de beklagade situationen och sade att de kommer att söka juridisk rådgivning via det spanska spelarfacket för att kunna tacka nej till landslagssamlingen.

I det öppna brevet poängterade spelarna att de inte vill spela fredagens match och att bojkotten inte avbrutits.

ANNONS

"Vi är professionella elitspelare, och efter allt som har hänt i dag kommer vi att ta reda på vilka rättsliga åtgärder vi kan vidta. Detta efter att ha blivit uppsatta på en lista mot vår vilja, något som vi har meddelat offentligt och tydligt", skriver spelarna och syftar på måndagens trupputtagning.

Spanska tidningen Marca rapporterar att spelare uttagna till landslaget som tackar nej riskerar böter på upp till 358 000 kronor. Dessutom kan de bli avstängda mellan två och femton år.

"Vi beklagar att vårt förbund ännu en gång försätter oss i en situation som vi aldrig har önskat", skriver spelarna gemensamt.

Spelartruppen ska enligt flera spanska medier samlas klockan 11.30 på tisdagen.

ANNONS