Madelen Janogy gjorde ett starkt inhopp mot Österrike.
Madelen Janogy gjorde ett starkt inhopp mot Österrike.

Starka svenska inhopp mot Österrike

Efter en tuff första halvlek gjorde flera av de svenska ersättarna pigga inhopp som bäddade för 2–0-segern mot Österrike.

ANNONS
|

Madelen Janogy virvlade runt i straffområdet. Efter att Sverige inte haft en enda målchans i den första halvleken stod 23-åringen själv för tre klara lägen i den andra halvleken i sin blott tredje landskamp.

- Jag tycker att jag gör ett piggt inhopp. Sedan har jag några lägen där som jag inte sätter, men jag kommer till lägen i alla fall, säger Janogy.

ANNONS

TT: Hur viktigt var det att ni fick med er ett bättre anfallsspel till slut i andra halvlek?

- Jätteviktigt. Vi börjar lite trögt men sedan släpper det och det är jätteskönt för känslan när man går in i ringen sedan efter matchen.

"Bästa insatsen"

Peter Gerhardsson har tryckt på att Janogy ska våga göra sin grej, våga utmana en mot en – och han var nöjd med Piteåanfallaren efteråt.

- Det är en intressant spelartyp, hon är en sådan som utmanar och tar sig till mål. Hon gör, tycker jag, sin klart bästa insats den här halvtimmen, hon ser både kvickare och snabbare ut än hon gjorde i början, säger Gerhardsson.

- Jag gillar när man går in och inte bryr sig så mycket och kör sitt. Man misslyckas ibland, men modet, det tycker jag om.

ANNONS

"Väldigt trygg där"

Lina Hurtig bidrog också med bra energi med sitt inhopp, liksom Nathalie Björn – till vardags back hemma i Rosengård men inbytt som mittfältare mot Österrike – fick inte bara med sig ett starkt inhopp utan dessutom ett mål. Ett hårt och välplacerat skott vid stolproten innebar 2–0 i den 87:e minuten.

- Det jag hann tänka var, "skjut inte över", och det gjorde jag inte. Skönt att få spela en halvlek här och visa vad jag går för, säger Björn.

TT: Hur mycket press blir det att prestera bra i Rosengård nu inför uttagningen?

- Klart man har den tanken i bakhuvudet, men Rosengård är min hemmamiljö och jag är väldigt trygg där. Så jag vet att där kan jag spela mitt spel, jag är mer bekväm i den rollen jag har där.

TT

Fakta: De slåss om platserna på mittfältet/anfallet

Anna Anvegård, Växjö: Notorisk målskytt i Växjö som levererat bra inhopp i landslaget. Har troligen redan spelat till sig en biljett till Frankrike.

Olivia Schough, Djurgården: Tillbaka efter petningen i Gerhardssons första trupp. Mycket goda chanser att ta sig till VM.

Madelen Janogy, Piteå: Går in och bara kör, som Gerhardsson säger. Kan mycket väl knipa en VM-plats.

Hanna Folkesson, Djurgården: Rutinen talar för Folkesson, även om speltiden varierat under Gerhardsson.

Julia Roddar, Göteborg: Kom inte med varken till Algarve eller till den här samlingen. Verkar inte ha imponerat tillräckligt.

Julia Karlenäs: Samma situation som med Roddar, behöver troligen mer tid.

Lina Hurtig, Linköping: Kom in både mot Tyskland och Österrike och ligger nog bra till för en VM-plats bara hon är hel.

Julia Zigiotti Olme, Göteborg: Kan göra mycket nytta eftersom hon kan spela på olika positioner. Fick inte någon speltid mot Tyskland men mot Österrike kom hon in.

Givna i VM-truppen på mittfältet/anfallet: Kosovare Asllani, Linköping, Caroline Seger, Rosengård, Elin Rubensson, Göteborg, Sofia Jakobsson, Montpellier, Fridolina Rolfö, Bayern München, Stina Blackstenius, Linköping, Mimmi Larsson, Linköping.

ANNONS