AIK:s nya tränare Bartosz Grzelak har fortfarande mycket att fundera på efter 1–3-förlusten borta mot Mjällby. Bild: Rickard Nilsson/TT

Stekhet Moses Ogbu sänkte krislaget AIK

Mjällbys anfallare Moses Ogbu är hetare än sensommarvärmen. Ogbu satte två nya mål när Mjällby besegrade ett fortsatt ökenvandrande AIK med 3–1.
– De som inte pallar trycket får vi vägleda, säger Stockholmslagets lagkapten Henok Goitom.

Sommarvärmen vid Strandvallen var påtaglig, men Mjällbys Moses Ogbu är just nu ännu hetare. På söndagskvällen kom Ogbu till spel som målskytt i tre raka allsvenska matcher och ökade takten ytterligare när ett segertörstande AIK gästade Hällevik.

När första halvlek var över hade anfallaren, som inledde allsvenskan utanför Mjällbys startelva, hunnit med att göra två mål vilket betydde fem mål på sju halvlekar.

– Mitt självförtroende är så klart på topp just nu, säger Moses Ogbu till TT och fortsätter:

– Jag vet vad jag kan om jag får chansen.

En spelvändning i matchens inledning avslutades med ackuratess av Moses Ogbu – 1–0 till Mjällby redan i den tionde matchminuten.

– Ett fint mål, konstaterar Ogbu.

AIK-mål på straff

AIK blev laget som först tilldömdes en straffspark som dök upp lite från ingenstans. Enock Kofi Adu förvaltade den på bästa sätt – 1–1 efter en ängslig halvlek lättade bördan på AIK-axlarna.

Men säg den arbetsro som varar.

– Vi fick inte ens andas, säger AIK:s lagkapten Henok Goitom.

Tre minuter efter AIK:s straff tilldömdes Mjällby en spark från elvameterspunkten. Straffläggare samt målskytt? Moses Ogbu, även om lagkapten David Löfquist vanligtvis är Mjällbys förste straffskytt.

– Jag vill hylla David som släppte straffen till mig, säger Ogbu.

Efter paus skapade AIK målchanser och kämpade tappert.

– Vi kämpade oss in i matchen, säger Goitom.

Mjällbys målvakt Carljohan Eriksson tappade en boll som, av tv-bilderna att döma, möjligen var över mållinjen och vände.

– Jag vet inte, det känns som att bollen är inne, säger Henok Goitom.

Blickar framåt

Men Adus straffmål före paus blev enda AIK-målet denna afton. I stället avgjorde Mjällbys inhoppare Taylor Silverholt definitivt med sitt 3–1-mål när en kvart återstod att spela.

– Snytingarna vi får, man klarar det x antal gånger per match men det blir alldeles för många i dag, säger Henok Goitom.

Stockholmslagets nya tränaren Bartosz Grzelak har inlett som företrädaren Rikard Norling avslutade – med tre matcher utan seger.

TT: Vad blir viktigast för er i nästa match?

– Att vara enade. Just nu där vi är, det är där man ser vilka som pallar trycket. Dom som inte pallar trycket får vi vägleda, svarar Henok Goitom.

Mjällby vann igen efter sex segerlösa matcher i allsvenskan.

– Skönt att vi tog tre poäng, det ger oss självförtroende, säger Moses Ogbu.

Ola Karlman/TT

Mjällbys Moses Ogbu firade sitt 1–0-mål i 3–1-segern hemma mot AIK med ett akrobatiskt nummer. Bild: Rickard Nilsson/TT