Henrik Stenson på det 18:e hålet under lördagens spel på Pebble Beach i Kalifornien.
Henrik Stenson på det 18:e hålet under lördagens spel på Pebble Beach i Kalifornien.

Stenson träffade åskådare i huvudet

Henrik Stenson är fortsatt med i toppen av US Open. Men det mest uppseendeväckande slaget under lördagen var en snedträff som träffade en åskådare i huvudet. Någon större fara verkade det dock inte vara med den träffade.

ANNONS
|

Henrik Stenson spelade stabilt, men utan att glänsa under tredje dagen på Pebble Beach. Efter att ha fått kämpa lite under inledningshålen spelade han upp sig och såg ut att kunna avsluta med några birdies och förbättra sitt resultat.

Då gick svensken ut på det 16:e hålet. Utslaget blev bra, men andraslaget, en lätt järn-8:a, blev inte som tänkt. I stället för att bädda för en birdieputt hamnade bollen i publikhavet, närmare bestämt i huvudet på en åskådare

- Ja, jag fick en socket (träff längst in på klubban), eller nära inpå i alla fall, och bollen gick rakt ut till höger och åskådarna hann inte se det och jag kunde inte se det och bollen träffade killen mitt i pannan, säger svensken på en presskonferens efter rundan.

ANNONS

- Det var tur, eller, ja, man kan träffas på värre ställen. Huvudet är aldrig ett bra ställe att träffas på, men den träffade åtminstone inte ögat eller tänderna eller så.

Tog en selfie

Efter snedträffen gick Stenson fram till åskådaren för att se hur det gick, och kunde pusta ut, någon akut fara var det inte.

- När jag kom fram låg han där på rygg och en stor bula började växa fram i pannan. Men han var på gott humör, för han höll på att ta selfies när han låg där. Jag bad om ursäkt och då frågade han mig om jag kunde göra honom en tjänst – om jag kunde ställa upp på bild? Så då lade jag mig ner där på marken bredvid honom och var med på en selfie tillsammans med killen och hans tjej.

ANNONS

- Det känns som att han kanske hade fått i sig en och annan svalkande dryck som tog bort lite av smärtan. Jag vet inte om han har fått en hjärnskakning eller inte. Jag bad om hans uppgifter så att jag kan kontakta honom senare för att kolla hur det gick. Jag kanske kan skicka i väg något annat till honom än bara en golfboll då.

Ligger nia

I och med missen blev den tänkta birdien en bogey på hålet. Händelsen störde dock inte Stenson för mycket, han kunde avsluta med en birdie på det 18:e och ligger sammanlagt på -4, vilket ger en niondeplats inför avslutningsdagen.

- Jag ska gå ut och försöka spela en ny stabil runda. Jag sade tidigare i veckan att jag inte känner att jag har spelet att utmana om segern men jag hade en bra vecka i Kanada förra helgen och det känns som att jag kan avancera i fältet och få tillbaka lite självförtroende och det tar jag med mig ut i morgon (söndag).

ANNONS

Henrik Stenson går ut på avslutningsvarvet klockan 22.35 svensk tid, i par med spanjoren Jon Rahm.

Rättad: I en tidigare version av texten beskrevs träffen socket felaktigt.

TT

ANNONS