Liverpools Virgil van Dijk kan missa säsongen efter knäskadan mot Everton.
Liverpools Virgil van Dijk kan missa säsongen efter knäskadan mot Everton. Bild: Peter Byrne

Stjärnan knäskadad - kan missa säsongen

Virgil van Dijk skadade knäet i toppmötet med Everton. Nu måste Liverpool-stjärnan opereras - och kan missa resten av säsongen.

ANNONS

Smällen från Everton-målvakten Jordan Pickford tog illa. Virgil van Dijk haltade ut från Goodison Parks gräsmatta - och nu meddelar Liverpool att mittbacken måste opereras.

"Mittbacken skadade ligament i knäet i samband med situationen med målvakten Jordan Pickford", skriver Premier League-klubben i ett uttalande.

"Ytterligare bedömning av skadan har visat att operation kommer att behövas."

Vidare meddelar klubben att det inte finns någon specifik tidsplan för skadan och kan därför inte uppge när 29-åringen eventuellt kan vara tillbaka i spel. Enligt medieuppgifter i England riskerar dock Virgil van Dijk att missa resten av säsongen.

2018 lämnade Virgil van Dijk Southampton för att fortsätta karriären i Liverpool. Sedan klubbytet har nederländaren startat samtliga ligamatcher och var en nyckelspelare när Champions League-titeln säkrades 2019 och ligatiteln 2020.

ANNONS

– Jag vet inte hur många matcher på raken som Virgil har spelat för oss. Han spelar med smärta, han spelar med nästan allt men den här gången kunde han inte spela vidare, sade tränaren Jürgen Klopp efter 2-2-mötet med Everton.

Anders Wallin/TT

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS