Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Guillaume Cizeron och Gabriella Papadakis. Arkivbild.
Guillaume Cizeron och Gabriella Papadakis. Arkivbild. Bild: Francois Mori/AP/TT

Stjärnavhoppet påverkar inte VM i Stockholm

De regerande världsmästarna i konståkningens isdans, Gabriella Papadakis och Guillaume Cizeron drar sig ur VM i Stockholm.
Men VM-arrangören är inte orolig över fler stjärnavhopp.
"Vi har inte fått några sådana signaler alls", skriver VM:s projektledare Ulrika Molin till TT i en kommentar.

Det franska paret drar sig ur VM för att de inte är tillräckligt förberedda på grund av att de inte kunnat tävla under coronapandemin.

Men också för att coronarestriktionerna inför VM, bland annat karantän, medför starka begränsningar för att kunna optimera förberedelserna.

"Vi har aldrig haft så lång period utan tävling. Alla inställda tävlingar har skapat osäkerhet och gjort det svårt för toppidrottare att hantera", säger Cizeron i ett uttalande från det franska skridskoförbundet, uppger Reuters.

Cizeron säger också att han är osäker på om VM verkligen blir av och vill ha ett mer stabilt mål att sikta på, vilket för parets del nu blir OS om ett år.

"Det är så klart tråkigt att Gabriella och Guillaume inte kommer till Stockholm. Vi får se fram emot att njuta av alla de andra duktiga konståkarna som kommer att finnas på plats på VM i Globen i mars", skriver Molin och avfärdar Cizerons oro över om mästerskapet kommer att genomföras:

"All planering av VM pågår för fullt med deltagarnas hälsa och säkerhet som högsta prioritet".

Det franska paret har fyra VM-guld, det senaste 2019. Förra årets VM ställdes in.

Ingela Ahlberg/TT