Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Stjärnduo missar Alliansloppet

Med endast några dagar kvar till start meddelar landslagets Frida Karlsson och Linn Svahn att de inte kommer till Trollhättan Action Week.
– Jag har känt mig sliten, säger Frida Karlsson i ett pressmeddelande.

Under gårdagen skickade svenska skidförbundet ut två pressmeddelanden. Båda två med samma budskap: Linn Svahn och Frida Karlsson står över Alliansloppet och Trollhättan Action Week. För de båda längdskidåkarna är det hälsan som sätter stopp.

– Jag har känt mig sliten och överbelastad senaste tiden. Efter dialog med medicinska teamet, tränarna och mamma kom jag under dagen fram till att det är bäst att stå över tävlandet. Nu får hälsan gå först och det känns som ett trist men klokt beslut nu när det väl är taget, säger Frida Karlsson i sitt pressmeddelande.

I samma pressmeddelande säger landslagets medicinska ansvarige Per ”Pliggen” Andersson:

– Under de senaste veckorna har Frida inte svarat på träningen som förväntat. De arbetsfysiologiska tester som genomförts har visat att Frida är hårt belastad och behöver återhämtning. Av erfarenheter vi fått från föregående år väljer vi därför att lägga in en period av återhämtning.

LÄS MER: Franska bronslaget till Alliansloppet

LÄS MER: Ingen publik på Alliansloppet

Axeln sätter stopp

För Linn Svahns del är det en axelskada som stoppar henne från att komma till start. En skada hon drog på sig under världscuptävlingarna i Ulricehamn i vintras och har haft problem med under sommaren.

– Min status just nu har inte varit tillräckligt bra för att kunna medverka på lägret i Frankrike och Torsby, och nu kommande tävlingar i Trollhättan. Jag jobbar på med rehab på hemmaplan och har bra support, säger Linn Svahn i pressmeddelandet.

LÄS MER: Lokala profilerna gör upp i Nils van der Poel Invitational

Stjärnspäckad uppställning

Trots avhoppen blir det inte fritt från stjärnor när rullskidtävlingarna rullar igång den 26 augusti. Med i startfältet finns fortfarande stora svenska skidnamn som Ebba Andersson, Charlotte Kalla och Jens Burman såväl som flera internationella toppnamn.

Även Trollhättesonen Nils van der Poel kommer synas i spåren i det så kallade ”Nils van der Poel Invitational” som går av stapeln under lördagen.

Trollhättan Action Week börjar fredagen den 20 augusti och varar till söndagen den 29 augusti. Rullskidtävlingarna avgörs 26 augusti-28 augusti.

Missa inte Jonas resa

Ni får inte missa TTELA:s egna reporter Jonas Myrholms resa. Han ska nämligen ut i spåret för just Nils van der Poel Inivitational. Hans resa från nybörjare till målet i Alliansloppet går att följa i länken nedan.