Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Stian Lysberg Solum/NTB/TT

Stoppades i Qatar – ölsponsor förlänger med Fifa

ANNONS
|

Budweiser förlänger sitt avtal med Internationella fotbollsförbundet (Fifa). Det nya avtalet med Ab Inbev, som äger Budweiser, gör att ölmärket blir officiell VM-öl för de två kommande världsmästerskapen: dam-VM i Australien och Nya Zeeland i sommar och herr-VM i Nordamerika 2026.

Budweiser skulle även ha varit officiell VM-öl i Qatar i vintras, men bara dagar före premiärmatchen stoppade Fifa ölförsäljningen på VM-arenorna.

"Efter diskussioner mellan myndigheter i arrangörslandet och Fifa har det beslutats att fokusera på alkoholfria drycker på Fifa Fan festival, andra supporterområden och officiella arenor", skrev Internationella fotbollsförbundet i ett uttalande.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS