Djurgårdens Olle Alsing (mitten) är osäker inför torsdagens match.
Djurgårdens Olle Alsing (mitten) är osäker inför torsdagens match.

Storförlust och skador: "Inte alls bra"

Storförlust, ytterligare tre mål insläppta i numerärt underläge och så nya skadeproblem. Djurgården fick en nattsvart valborgsmässoafton med 2–6-förlusten mot Frölunda.

ANNONS
|

Skadeförföljde lagkaptenen Jacob Josefson klev av efter en period, backen Olle Alsing fick hjälpas av isen i den andra perioden och backen Alexander Urbom kom inte ens till spel på grund av sjukdom.

- Josefson kommer att spela på torsdag, Urbom var sjuk i dag, men jag är hoppfull för torsdag, och Olle är ett frågetecken. Han behöver undersökas, sade Ohlsson.

ANNONS

Djurgården behöver fullt lag på torsdag. Då är det kniven mot strupen. Vinner Frölunda i Globen är finalserien över och förlorad för Stockholmslaget.

Josefson har haft problem med en axel och förmodligen var det känningar av den som fick honom att avbryta matchen. Olle Alsing såg ut att ha gjort illa höger fot/ben i den andra perioden och fick hjälpas ut i omklädningsrummet.

- Det känns i alla fall bättre nu än direkt efter smällen. Jag är hoppfull, sade Alsing.

Djurgården släppte in tre mål i boxplay och är sämsta laget i slutspelet med 22 insläppta. Som jämförelse har Frölunda släppt in åtta i samma spelform.

Djurgården tog sju tvåminutersutvisningar trots vetskapen om hur starkt Frölunda är i powerplay. Robert Ohlsson suckade när han fick frågor om det:

- Det är tröttsamt. Jag tycker att man måste vara ruskigt disciplinerad när man spelar här nere. Här är Frölunda kvickare med pucken och är man lite efter så är det lätt att man tar en tripping eller en annan tvåa. Gör man allt själv och inte tillsammans så blir det svårt att spela press och understöd.

ANNONS
TT

ANNONS