Förbundskaptenen Peter Gerhardsson och Caroline Seger höll presskonferens på Parc des Princes.
Förbundskaptenen Peter Gerhardsson och Caroline Seger höll presskonferens på Parc des Princes.

Storpublik väntas i VM-åttondelen: "Läckert"

Omkring 39 000 biljetter har sålts till Sveriges VM-åttondelsfinal mot Kanada i Paris, enligt Svenska fotbollförbundet. Förbundskapten Peter Gerhardsson ser fram emot upplevelsen – och förlitar sig till sin rutinerade spelargrupp.

ANNONS
|

På måndag kväll är det vinna eller försvinna för Sverige i fotbolls-VM i Frankrike. Världsfemman Kanada väntar i åttondelsfinalen på Parc des Princes i ett högsomrigt Paris. Det märks att drabbningen skapar hög temperatur även hos de inblandade.

Förbundskapten Peter Gerhardsson och lagkapten Caroline Seger var förväntansfulla när de höll presskonferens på matcharenan dagen före. För Gerhardsson, som tillträdde efter EM i Nederländerna för knappt två år sedan, är det 59-åringens första utslagsmatch på internationell landslagsnivå.

"Stort intresse"

- Jag har aldrig varit om en match där det är så stort intresse runt omkring. Det tycker jag är lite läckert och kul. Framför allt är det få sådana här spelare som är så oerhört skickliga, säger han och hyllar sin rutinerade spelargrupp.

ANNONS

- De har en erfarenhet som jag kanske inte har. Att förlita sig på spelare är ibland väldigt viktigt. Att ge dem det jag kan ge i taktiska delar. Därför känner jag mig ganska förväntansfull inför morgondagen. Helt klart, det blir den häftigaste matchen jag varit med om.

Caroline Seger har bland annat OS-silver (2016) och VM-brons (2011) på sin digra meritlista, precis som bland andra målvakten Hedvig Lindahl och mittbacken Nilla Fischer. 34-åriga Seger lyfter fram att det rutinerade blågula landslaget, rankat nia i världen, brukar lyfta sig när det gäller som mest.

Kan bli över 40000

- Det är Sveriges styrka. I de riktigt tuffa matcherna har vi förmågan att prestera på väldigt hög nivå. På de bra dagarna kan vi slå de allra bästa och på de dåliga dagarna kan vi förlora mot sämre lag. Men när det verkligen gäller höjer vi oss, säger hon.

ANNONS

Under söndagseftermiddagen hade omkring 39000 biljetter sålts till åttondelsfinalen i Frankrikes huvudstad. Varav 2000 biljetter till svenska supportrar, på en arena som har en kapacitet på 45600.

Caroline Seger är tacksam över stödet landslaget haft hittills under VM. Men poängterar vikten av ett svenskt avancemang till kvartsfinal.

- Det är så klart jättestor skillnad kontra om man skulle åka ut i morgon kontra att gå vidare. Intresset blir ännu mer. Går Sverige långt i turneringar, vilken sport det än är, hänger ju Sverige på. Vi spelar för så mycket mer än bara den här matchen. Man spelar för att intresset (kring damfotbollen) ska fortsätta.

Paris, TT:s utsända

ANNONS