Stortrejd i NHL – PK Subban till New Jersey

Det kommer finnas stjärnglans på New Jerseys blålinje kommande säsong. Under midsommardagen blev det klart att NHL-klubben har trejdat till sig backstjärnan PK Subban från Nashville.

ANNONS
|

Framtiden börjar se allt ljusare ut för New Jersey i NHL. I fredags valde man den amerikanske supertalangen Jack Hughes som nummer ett i draften och under lördagen blev det klart att PK Subban ansluter i en trejd från Nashville. Motsatt väg går Steve Santini, Jeremy Davies, ett draftval i andrarundan 2019 och ett draftval i andrarundan 2020.

30-årige Subban gjorde 31 poäng, nio mål och 22 assist, på 63 matcher för Nashville föregående säsong och har en lönetaksträff på nio miljoner dollar, motsvarande runt 85 miljoner kronor, per säsong fram till 2022. I New Jersey blir han bland annat lagkamrat med svenske VM-spelaren Jesper Bratt.

ANNONS

Subban inledde sin karriär i Montreal och tillbringade sju säsonger i organisationen. För tre år sedan var han inblandad i en annan stor trejd när han skeppades till just Nashville i utbyte mot mångårige lagkaptenen Shea Weber.

Tidigare under dagen trejdade Toronto bort veteranen Patrick Marleau till Carolina i utbyte mot ett val i sjätterundan 2020. Carolina fick, utöver Marleau, även ett villkorat val i förstarundan 2020 och ett val i sjunderundan.

Rättelse: I en tidigare version angavs fel draftval i Marleau-affären mellan Carolina och Toronto.

TT

ANNONS