Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/8

Succé för Kallur i comebacken: "Jätteskönt"

Susanna Kallur gjorde på lördagseftermiddagen comeback efter sjukdom i Nordenkampen i Tammerfors i Finland. Och den svenska veteranen kom med ett rejält styrkebesked direkt.

Nordenkampen avgörs i år i finska Tammerfors och i turneringen tävlar deltagare från Sverige, Norge, Finland och Danmark/Island i ett gemensamt lag.

På lördagseftermiddagen var det dags för damernas 60 meter häck och det var också säsongspremiär för Susanna Kallur som nyligen kommit tillbaka från sjukdom.

Vann före två finskor

– Förra säsongen blev det ju bara 60 meter utan häckar, så jag längtar till det här. Jag sprang 100 häck i somras och nu ska man ju kapa 40 meter, mina sämsta dessutom så det känns bara härligt, sa Kallur till SVT Nyheter Dalarna tidigare i veckan.

Och det blev succé direkt för 35-åringen. Kallur vann finalen på 60 meter häck på 8,06 före de båda finskorna Nooralotta Neziri och Lotta Harala som fick tiderna 8,12 respektive 8,19.

"Jätteskönt så klart"

– Det känns jätteskönt såklart. Det var ungefär i krokarna av vad jag trodde tidsmässigt också, säger hon till svenska friidrottsförbundet.

Kallur fick en trög start, men lyckades trots det vinna loppet relativt enkelt före finskorna.

– Jag var inte speciellt bra med i reaktionen, men sen från första och andra häcken kom jag in i rytmen och det kändes bra tycker jag, fortsätter hon.

"Det är bara att ösa"

Nordenkampen innebar starten på Susanna Kallurs sista inomhussäsong i karriären och nu är siktet inställt på inomhus-EM i Belgrad den 3:e–5:e mars.

- Jag vet inte riktigt hur tävlingsschemat kommer att se ut fram till EM. Det ska vi klura på nu, men det är bara att ösa. Skönt att vara frisk och kunna bygga något bra inför Belgrad, säger Kallur.