Djurgården slapp mardrömsmotståndaren Celtic i kvalet till Champions League. Arkivbild.
Djurgården slapp mardrömsmotståndaren Celtic i kvalet till Champions League. Arkivbild. Bild: Naina Helén Jåma/TT

Svår lottning för Djurgården i CL-kvalet

Ungerska mästarna Ferencvaros på bortaplan. Djurgården har en tuff uppgift framför sig i Champions League-kvalets första omgång.
– Det som är bra sportsligt är att de inte har börjat ligan, säger sportchefen Bosse Andersson till SVT.

ANNONS

Efter att det europeiska fotbollsförbundet Uefa på lördagen delat upp klubbarna i herrarnas Champions League-kvals första omgång i lottningsgrupper stod det klart att det svenska mästarlaget Djurgården kunde ställas mot tre klubbar: skotska Celtic, polska Legia Warszawa och ungerska Ferencvaros.

Lotten föll på Ferencvaros.

– Vi är jobbiga att möta och får vi till det så har jag stora förhoppningar att vi kan ta oss vidare, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till SVT.

Slapp Celtic

De ungerska mästarna från förra säsongen går in som klara favoriter. Förra sommaren nådde man den tredje kvalrundan till Champions League men åkte sedan ut mot Dynamo Zagreb med totalt 1–5.

ANNONS

Därefter tog Ferencvaros sig vidare till Europa Leagues gruppspel och slutade trea bakom spanska Espanyol och bulgariska Ludogorets.

Djurgården kan dock trösta sig med att man slipper Celtic. Det skotska mästarlaget besegrade AIK med sammanlagt 6–1 i kvalet till Europa League förra året och hade varit den stora mardrömsmotståndaren för "Blåränderna".

Bortamatch i Budapest

Kvalspelet i Champions League spelas fram till playoff-rundan i enkelmöten. För Djurgården väntar nu en bortamatch i Budapest inför tomma läktare.

– Vi hade en dröm att spela hemma, men så blir det inte. Det som är bra sportsligt är att de (Ferencvaros) inte har börjat ligan, säger Andersson till SVT.

Sedan den 30 juni avråder Utrikesdepartementet (UD) inte längre från icke nödvändiga resor till Ungern och Djurgården ser inga problem med att ta sig in i landet trots den pågående pandemin.

– Vi har diskuterat det internt redan. Vi ser inga problem med att kunna resa till och från Budapest, säger Bosse Andersson till Aftonbladet.

Den första omgången av Champions League inleds den 18–19 augusti.

Fakta: Champions League-kvalet

10 augusti: Andra kvalomgången i Champions League lottas samt första kvalomgången i Europa League, där Hammarby och Malmö FF finns med.

18–19 augusti: Djurgården går in i första kvalomgången i Champions League.

25–26 augusti: Andra kvalomgången i Champions League.

15–16 september: Tredje kvalomgången i Champions League.

Kvalspelet sker i enkelmöten – inte i dubbelmöten som tidigare – fram till och med playoffspelet till Champions League som avgörs över två matcher, hemma och borta.

22–23 september: Playoff-spel till Champions League inleds.

20–21 oktober: Gruppspelet i Champions League inleds.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS