Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Svag inledning av Stenson

Henrik Stenson behöver en stor framgång i veckans tävling i Greensboro, North Carolina, för att nå PGA-tourens slutspel. En inledande 69-runda, ett slag under par, och delad 83:e plats skulle egentligen behövt vara ännu bättre.

De 125 främsta spelarna går till den första deltävlingen av fyra i slutspelet med start nästa vecka. Efter torsdagens resultat ligger svensken på 142:a plats och behöver därför rycka upp sig rejält och får absolut inte missa fredagens kvalgräns om han ska vara en av de som får vara med i deltävlingen som avgörs i New Jersey.

Även Scandinavian Masters-segraren, Richard S. Johnson, behöver ett starkt resultat för att slå sig in. 67 slag gav honom en delad 38:e plats i tävlingen men han är fortfarande en bra bit utanför en slutspelsplats (149:a). Carl Pettersson som vunnit tävlingen i North Carolina och dessutom redan är klar för slutspelet inledde med en 69-runda och delar därmed 83:e platsen med bland annat Stenson. Tävlingens ledare heter överraskande Arjun Atwal. Indiern gick hela nio slag under par och har två slags försprång till Brandt Snedeker, USA.