Karin Lundin, vänster, i Kif Örebros damallsvenska fotbollströja. Arkivbild.
Karin Lundin, vänster, i Kif Örebros damallsvenska fotbollströja. Arkivbild. Bild: Jens Ökvist/TT

Svenska Serie A-doldisen gjorde äkta hattrick

Tidigare Kif Örebro-anfallaren Karin Lundin gjorde ett äkta hattrick när hennes Fiorentina spelade ut Lazio och vann med 6–1 på bortaplan i Formello utanför Rom.

Lundin, som lämnade Sverige för spel i Italien i juli, satte 1–0 i Serie A-matchens tionde minut, 3–0 i 39:e och 4–0 på tilläggstid i första halvlek.

– Det är ju skitkul, så klart. Det stärker självförtroendet och som forward är det alltid skönt att få göra mål. Sen tycker jag att det var viktigast för laget att få i gång spelet och självförtroendet, säger Karin Lundin till SVT.

26-åringen från Kungsbacka har gjort fyra av tabellsjuan Fiorentinas sju mål framåt i säsongsinledningen. Lundin ligger därmed på andra plats i skytteligan, två mål bakom Milans Valentina Giacinti.