Boston firar segern mot Toronto.
Boston firar segern mot Toronto.

Svenskarna bakom Bostons avancemang

Boston är klart för kvartsfinal i Stanley Cup. Joakim Nordström och Marcus Johansson blev matchhjältar med varsitt mål för klubben, som till slut vann med 5–1 över Toronto.

ANNONS
|

Joakim Nordström inledde målskyttet när han från snäv vinkel fick in pucken mellan Toronto-målvakten Frederik Andersens plockhandske och benskydd, ett av få misstag Andersen gjorde under hela slutspelet.

- Vi hade pratat om att vi skulle skicka iväg skott mot mål. Jag försökte bara få till en retur, för Sean (Kuraly) stormade mot mål. Men pucken gick in, och den tar vi, säger Nordström till pressen efter matchen.

ANNONS

Målet kom efter en knapp kvarts spel och gav än mer tändvätska åt ett redan hett Boston – och det gällde såväl spelarna på isen som den extatiska hemmapubliken.

- Det är alltid skönt att göra första målet och slippa jaga. Jag tycker att alla lyfte sig och att vi gjorde vår bästa match i serien i kväll, säger Nordström.

Tursamma studsar

Johanssons mål kom bara minuter senare. Ett slarv i Torontoförsvaret gjorde att svensken kunde ta pucken bakom mål, åka runt och från nära håll pricka in 2–0.

Toronto försökte komma ikapp, men hade svårt mot ett välspelande och hårt kämpande Boston. Inte minst Nordströms fjärdekedja spelade bra, och svensken kunde senare i matchen spela fram Sean Kuraly till 3–1.

- Vi spelade bra i dag. Vi försöker göra så här alla kvällar men i kväll hade vi några tursamma studsar med oss, säger Nordström.

ANNONS

John Tavares fick in en reducering, men Boston utökade i tredje perioden. När Toronto sedan plockade ut Andersen ur målet kunde Patrice Bergeron pricka in slutresultatet 5–1.

- Man kan inte sluta spela bara för att man leder med två mål, det är så tätt i de här matcherna, säger Marcus Johansson i omklädningsrummet efter matchen.

- Vi förtjänade den här segern.

Columbus nästa

Boston vann matchserien med 4–3 och därmed är samtliga kanadensiska lag ute ur kampen om Stanley Cup-pokalen.

Nu väntar Columbus för Boston.

- Det kommer inte att bli lättare. Det är ett bra lag. De är snabba, kämpar hårt. Vi kommer att göra allt vi kan för att gå vidare, men vi får se, säger finländske målvakten Tuukka Rask i eftermatchintervjun på isen.

ANNONS
TT

Fakta: Åttondelsfinalerna

Åttondelsfinaler (bäst av sju matcher):

Western Conference:

Tampa Bay–Columbus, 0–4 i matcher. Columbus klart för kvartsfinal.

Washington–Carolina, 3–3 i matcher. Nästa match: torsdag, 01.30.

Boston–Toronto, 4–3 i matcher. Boston klart för kvartsfinal.

NY Islanders–Pittsburgh, 4–0 i matcher. Islanders klart för kvartsfinal.

Eastern Conference:

Winnipeg–St Louis, 2–4 i matcher. St Louis klart för kvartsfinal.

Nashville–Dallas, 2–4 i matcher. Dallas klart för kvartsfinal.

Calgary–Colorado, 1–4 i matcher. Colorado klart för kvartsfinal.

San Jose–Vegas, 3–3 i matcher. Nästa match: i dag, 04.00.

ANNONS